Conceptia apare cu aproximativ 2 saptamani inainte de aparitia menstruatiei. Ca urmare, este posibil sa nu stiti ca sunteti insarcinata pana in a treia saptamana de sarcina. Intre saptamanile 2 si 8 dupa conceptie, organele fatului (ca de ex., inima) incep sa se dezvolte si ca urmare, orice mancati sau beti, fumul de tigara sau alte substante la care sunteti expusa, pot sa afecteze fatul.

Orice femeie poate invata care sunt pasii pe care ar fi bine sa-i faca inainte de a ramane insarcinata, astfel incat sa-si protejeze propria sanatate si sa-i ofere copilului ei cea mai buna sansa de a fi sanatos.

Cand trebuie sa vorbesc cu medicul meu despre sarcina?

Puteti vorbi cu medicul dvs in orice moment, chiar daca intentionati sau nu sa ramaneti insarcinata. Anumite recomandari de baza ale ingrijirii preconceptionale includ o greutate si alimentatie sanatoasa, precum si identificarea si tratamentul anumitor conditii medicale.Toate femeile ar trebui sa renunte la fumat si sa evite expunerea la substante nocive. Acestea sunt obiective importante de sanatate pentru oricine, nu numai pentru femeia insarcinata. Cu cat veti cunoaste mai mult despre ce este important pentru sanatatea dvs, cu atat veti putea face alegeri intelepte pentru dvs.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Cu cat timp inainte de a deveni insarcinata ar trebui sa incep sa ma pregatesc pentru sarcina? Fiecare barbat si femeie ar trebui sa se pregateasca pentru sarcina inainte de a deveni activi sexuali sau cel putin cu 3 luni inainte. Femeile ar trebui sa inceapa sa aplice unele din recomandari, cum ar fi renuntarea la fumat, obtinerea unei greutati sanatoase si ajustarea medicatiei chiar mai devreme.

Care sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui sa tin cont inainte de conceptie pentru sanatatea mea si a copilului meu?

Planifica o consultatie preconceptionala

Daca intentionezi sa ramai insarcinata, fa o programare la medicul tau. Consultatia preconceptionala poate sa te ajute sa devii cat mai sanatoasa posibil inainte de a concepe. Medicul se va concentra pe acele conditii si factori de risc care ar putea sa aiba un impact asupra sanatatii tale sau asupra sarcinii.
Trebuie sa-mi modific stilul de viata?

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Medicul iti va pune intrebari despre viata de familie, serviciu si stilul de viata pentru a intelege daca ai putea sa fii expusa la vreun risc. Te va intreba si depre ce faci in timpul liber, ce preferinte alimentare ai si daca practici vreo activitate fizica. Raspunsurile tale il vor ajuta pe medic sa inteleaga daca va trebui sa faci anumite schimbari pentru a te pregati pentru sarcina.

Cei mai importanti 5 pasi pentru a te pregati pentru o sarcina sanatoasa (recomandarea Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, CDC -Centers of Disease Control and Prevention)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri