In zilele noastre, ca viitoare mamica poti opta pentru nasterea normala sau pentru cezariana, dar in cazul in care sarcina a decurs absolut normal si nu au aparut complicatii, medicul recomanda nasterea pe cale vaginala.

Nasterea naturala (vaginala) reprezinta cea mai grea incercare la care este supus organismul femeii in mod fiziologic (natural, normal).

In zilele noastre, ca viitoare mamica poti opta pentru nasterea normala sau pentru cezariana, dar in cazul in care sarcina a decurs absolut normal si nu au aparut complicatii, medicul recomanda nasterea pe cale vaginala.

In ciuda faptului ca ai calculat de nenumarate ori data probabila a nasterii bebelusului tau, din momentul intrarii in luna a 9 a de sarcina trebuie sa incepi pregatirea bagajului pentru materniate. Bebelusul is poate face aparitia intr-un moment neasteptat si de aceea trebuie sa te gaseasca informata si cat mai bine pregatita.

Pretravaliul

Aceasta perioada incepe cu cateva saptamani inaintea nasterii, cand fatul isi schimba pozitia in uter, pregatindu-se cu capul inainte, spre vagin.

In perioada de pretravaliu au loc unele modificari care anunta nasterea si pregatesc colul uterin pentru urmatoarea faza:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova
  • Usoara preziune in bazin, senzatie nedureroasa (contractii Braxton Hicks)
  • Respiratia devine mai usoara- fatul orientat spre partea de jos a pelvisului nu mai apasa pe diafragm si respiratia se realizeaza mai facil
  • Urinezi mai des decat inainte, in special noaptea datorita faptului ca fatul apasa pe vezica urinara
  • Colul uterin se inmoaie si incepe sa se deschida, iar mucusul gelatinos ce protejeaza fatul poate fi eliminat pe cale vaginala amestecat cu mici striuri de sange

Treptat, pe masura ce nasterea se apropie, apar contractii dureroase scurte cam la 20 de minute si sunt percepute ca dureri menstruale (crampe abdominale) sau dureri de spate. Un alt semn ce anunta inceputul travaliului este eliminarea lichidului amniotic pe cale vaginala (“s-a rupt apa”) impreuna cu cateva urme de sange.

Inceputul travaliului

Contractiile uterine dureroase, energice resimtite in zona mijlocului sau in regiunea inferioara a abdomenului devin mai frecvente si au o durata mai mare, ajungand spre sfarsitul nasterii la durata de 1 minut si succedandu-se la fiecare 3 minute.

Aceste contractii au rolul de a ajuta fatul sa iasa din burtica mamei si de a dilata colul uterin. Cand cervixul este dilatat complet (la aproximativ 10 cm), vei simti o senzatie de apasare asupra pelvisului.

Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri