Nasterea la termen are loc intre saptamanile 37 si 42 de sarcina. Daca ai depasit acest termen este posibil sa te confrunti cu o sarcina postmatura si medicul iti poate propune inducerea travaliului, intai prin metode naturale, apoi, in caz de nereusita, prin metode medicale.

Mersul si miscarea usoara

Uneori cand ai contractii, dar travaliul inca nu a inceput, te poti simti mai bine daca mergi sau faci miscare usoara. Se spune ca miscarea mamei ar determina pregatirea fatului in vederea angajarii pentru nastere.

Plantele medicinale induc travaliul?

Unii specialisti in medicina naturista spun ca planta medicinala Iarba lui Cristopher te-ar ajuta cand vine vorba de inducerea travaliului. Aceste plante fac contractiile slabe mai eficiente , mai puternice si mai regulate. Oricat de bune ar fi, nu s-au facut studii care sa ateste cu certitudine ca nu au efecte adverse asupra mamei si a fatului, asa ca ar fi bine sa nu iei nimic pana ce nu te consulti cu medicul tau ginecolog.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin are proprietati laxative si purgative, producand spasme ale intestinelor. Deoarece intestinele se afla in apropierea uterului, spasmele intestinale pot determina astfel si contractii uterine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Medicul iti poate recomanda aceasta metoda pentru stimularea contractiilor uterine in cazul in care esti deja in prima parte a travaliului si ai nevoie de contactii mai puternice.

Niciuna din aceste metode naturale de inducere a travaliului nu a fost dovedita ca fiind eficienta si sigura, iar daca organismul tau nu este pregatit sa intre in travaliu si fatul nu considera ca este momentul sa vina pe lume, niciuna din metodele naturale despre care se spune ca ar declansa nasterea nu va reusi. Totul depinde de tine si de bebelusul tau!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri