Asa cu mentionam si in prima parte a acestui articol, exista nenumarate tehnici de a aduce pe lume cat mai usor un bebelus sanatos, dar poate nici nu ai auzit de unele din ele. Pentru a fi cat mai pregatita pentru momentul nasterii, echipa Kidz s-a gandit sa faca o mica trece in revista a acestor tehnici.

7. Metoda LeBoyer

Aceasta metoda a fost descoperita de catre medicul francez Frederick LeBoyer si se bazeaza pe nasterea bebelusului intr-un mediu cald, la semi-intuneric, inconjurat de voci blande. Dupa nastere, lui bebe i se face o baita, apoi este asezat imediat la sanul mamei. Bebelusii nascuti prin aceste metode sunt manevrati cu grija, fara miscari bruste, pentru a nu-i speria.

Dupa principiile acestei metode, in salile de nastere bebelusii nu mai sunt “batuti” pe spate pentru o mai buna respiratie, zgomotele sunt cat mai diminuate, eventual muzica clasica linistitoare pe fundal, iar bebelusii sunt masati si tratati regeste, cu grija.

8. Metoda Gamper

Instructorii ce promoveaza aceasta metoda, insufla femeilor gravide sa fie ambitioase si determinate, sa coopereze si sa creada in fortele naturale ale organismului in timpul travaliului. Se pune accentul foarte mult pe contractii, si nu pe ignorarea lor, si se spune ca respiratia profunda de tip abdominal ajuta contractiile. De asemenea, se incearca si inlaturarea fricii de necunoscut si cresterea increderii in sine si in fortele proprii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri