Nasterea poate fi o experienta erotica Daca femeia ajunge sa-si cunoasca corpul, sa aiba incredere si sa se relaxeze indeajuns de mult, nasterea va fi mult mai placuta si mult mai putin dureroasa.

Nasterea poate fi o experienta erotica… Daca femeia ajunge sa-si cunoasca corpul, sa aiba incredere si sa se relaxeze indeajuns de mult, nasterea va fi mult mai placuta si mult mai putin dureroasa.

Majoritatea femeilor nu-si pot imagina nasterea altfel decat dureroasa, asa ca ce poate fi mai frumos decat un travaliu erotic urmat de un orgasm cutremurator in momentul nasterii? Se spune ca un singur orgasm este mult mai relaxant decat o doza de calmant sau anestezic, deoarece stimularea sexuala relaxeaza musculatura vaginala, ce poate ajuta in timpul travaliului.

In zilele noastre acesta nu mai este un subiect tabu, iar moasele din intreaga lume promoveaza din ce in ce mai mult nasterea orgasmica, desi unele viitoare mamici se simt rusinate si isi reprima pornirile sexuale atunci cand intra in discutie un bebelus. Gresit! Din moment ce sexul duce catre sarcina si nastere inseamna ca exista o legatura fireasca intre ele. Chiar si hormonii implicati in aceste procese fiziologice coincid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Daca cuplurile sunt de acord, este permisa stimularea sfarcurilor si a clitorisului, care pot declansa contractii uterine, pot dilata colul uterin si vaginul, si pot ameliora durerile. In timpul orgasmului se elibereaza endorfine, sau “hormonii fericirii” care pur si simplu alunga durerea si teama.

Relatiile sexuale, dar si stimularea mameloanelor pot declansa travaliul, deoarece starea de excitatie stimuleaza eliberarea de ocitocina, hormon care declanseaza contractiile uterine si nasterea orgasmica. Ocitocina functioneaza ca un “hormon al fericirii”, o endorfina care sporeste placerea si amelioreaza durerile nasterii.

Bineinteles ca nasterea orgasmica nu poate avea loc oriunde, ea trebuie sa se desfasoare intr-un cadru intim, cel mai bine acasa.

Pe tot parcursul sarcinii, femeia trebuie sa isi cunaosca corpul foarte bine, sa nu ii fie rusine de sexualitatea ei.

Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC
O moasa trebuie aleasa din timp pentru nasterea la domiciliu si este recomandat sa se stabileasca o relatie cat de cat apropiata intre viitoarea mamica si moasa care o va ajuta la nastere. De asemenea, exercitiile de respiratie si metodele de relaxare trebuie exersate.

Cand contractiile nasterii incep, partenerul joaca un rol important, oferindu-i femeii dragoste si placere, masandu-i sanii, sarutand-o si mangaind-o pasional.

Unele femei nu pot sa atinga orgasmul la nastere, in timp ce altele spun ca au trecut printr-o experienta extrem de feminina, absolut uimitoare, sunt euforice si fericite si se pot bucura pe deplin de nasterea puiutului lor.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri