Cezariana poate fi facuta la necesitate sau poate fi aleasa de femeia insarcinata, desi medicii recomanda nasterea naturala acolo unde nu exista risc.

Spitalizarea dureaza intre trei si cinci zile, iar perfuziile se scot de obicei dupa prima zi. Ulterior mamica este lasata sa plece acasa cu bebelusul.

Cum se simte mamica acasa?

Acasa nu va fi deloc usor fiindca nu aveti voie sa faceti efort, asadar va trebui sa cereti ajutor sotului, familiei sau chiar prietenilor. Vor fi multe lucruri de facut si bebelusul de ingrijit, iar starea de sanatate nu va va permite.

Pana la 6 sau chiar 8 sapatamani mamica nu are voie sa faca efort, nici sa ridice cosul de rufe, are nevoie de odihna si repaus. Ulterior, dar numai la indicatia medicului, pot incepe exercitiile fizice, mersul pe jos, streatching, uracatul scarilor.

Recuperarea dureaza luni de zile pana se ajunge la silueta initiala dinaintea sarcinii.

Viata sexuala se reincepe dupa 4-6 saptamani, la indicatia medicului.

Veti avea niste scurgeri vaginale intial sanguinolente, cu sange deschis la culoare, aceasta in prima saptamana, ca la mesnrtuatie. Apoi va curge din ce in ce mai putin si secretiile devin tot mai albiciase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Consultati de urgenta medicul daca sangerarea este puternica, adica umpleti un absorbant intr-o ora, sau daca nu se diminueaza dupa o saptamana ori daca reapare dupa ce fusese diminuata.

Care este starea psihica a mamicii?

Mamica se poate simti trista daca si-a dorit o nastere vaginala, insa trebuie sa depaseasca aceasta etapa si sa se bucure de copilul sanatos, dar si de sanatatea ei. Unele mamici aleg chiar ele nasterea prin cezariana.

Mare atentie la depresia postpartum care apare la foarte multe mamici. Fiti mereu in sanul familiei si a celor dragi si lasati-i sa va ofere sprijin. Focalizati-va gandurile catre bebelus si bucuria de a-l avea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri