9 Mai 2012 publicat în Preconceptie 24 share-uri

Vreti sa deveniti parinti? Cel mai important lucru de stiut este cand are loc ovulatia, adica perioada cea mai fertila. Afla-ti perioada fertila prin cele 4 metode de calcul.

Test de ovulatie

Testul de ovulatie sau testul de ferilitate este o analiza rapida si are o precizie de 99.9%. Acest test masoara nivelul de hormon luteinic(HL), un hormon care se afla permanent in urina, dar al carui nivel creste inaintea celei mai fertile zile din luna. Acest hormon este cel reponsabil cu desprinderea ovulului matur din ovar. Metoda este asemanatoare cu cea a testelor de sarcina, adica se ia un recipient steril, se umple cu urina si se introduce testerul. Citirea se face in 5-10 minute (conform instructiunilor). Daca testul este pozitiv, adica nivelul de HL e mare, atunci vor aparea doua liniute rosii, iar daca e negativ, va aparea o singura liniuta.


Mai exista un test de ovulatie pe baza de saliva, care poate fi utilizat nelimitat, la orice ora a zilei si arata ca un ruj. Cu ajutorul lui puteti determina care sunt cele mai fertile zile ale lunii si cand puteti concepe un copil.

Image (C): www.shutterstock.com - 1580283. Used under license from Shutterstock.com 10.08.2008

Metoda mucusului cervical

O alta metoda de calculare a perioadei fertile este observarea mucusului cervical. Probabil ati observat pana acum ca intr-o anumita perioada a lunii, secretiile devin mai vascoase si mai abundente decat de obicei. Acest lucru se petrece in apropierea ovulatiei. Dupa ovulatie, secretiile revin la normal.

Kidz iti recomanda mai multe articole despre copii:

6 Secrete despre conceptie si fertilitate pe care nimeni nu ti le spune

Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

Cum calculezi zilele fertile

7 sfaturi pentru a ramane insarcinata!

Sexul de dimineata creste fertilitatea!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Fotografie homepage si interior: Image (C): www.shutterstock.com - 9613918. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri