2 Septembrie 2013 publicat în Preconceptie 2 share-uri

Calculul perioadei fertilei este extrem de important atat pentru femeile care isi doresc sa devina mamici, cat si pentru cele care vor sa evite o sarcina.

Schimbarile de temperatura pot fi detectate daca in fiecare dimineata inainte de a va ridica din pat, la aceeasi ora, va masurati temperatura si notati valorile acesteia intr-un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de cateva luni, puteti constata o anumita regularitate.

Pentru a masura temperatura bazala, este nevoie de un termometru electronic, deoarece acesta indica mai precis valorile. Temperatura poate fi masurata oral, vaginal sau axilar. Temperatura bazala inainte de ovulatie este cuprinsa intre 35.8 si 36.7 grade C, iar dupa ovulatie poate varia intre 36.5 si 37.2 grade C. La ovulatie, temperatura bazala se mentine ridicata 3 zile.

• Metoda mucusului cervical

Metoda mucusului cervical consta in observarea acelui mucus secretat de colul uterin, a carui consistenta se modica in timpul ovulatiei. Pe parcursul ovulatiei, mucusul cervical are un aspect clar, este alunecos, elastic si abundent. De aici si denumirea de “zilele umede” pentru perioada ovulatiei.

• Metoda folosirii testelor de ovulatie

Testul de ovulatie reprezinta o analiza rapida, cu o precizie de aproape 100% si se utililizeaza asemenea unui test de sarcina, folosind urina femeii. Citirea testului se face in 5-10 minute; daca testul este pozitiv, vor aparea 2 liniute rosii, daca este negativ, va aparea o singura liniuta.

Aceste teste de ovulatie masoara nivelul de hormon LH prezent in urina tot timpul, dar al carui nivel creste inaintea perioadei de ovulatie.

Iti recomandam sa citesti si:

6 Cele mai tari metode de a ramane insarcinata

6 Secrete despre conceptie si fertilitate

7 sfaturi pentru a ramane insarcinata

Testul de ovulatie

Cum calculezi zilele fertile

Foto@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri