Schimbarile de temperatura pot fi detectate daca in fiecare dimineata inainte de a va ridica din pat, la aceeasi ora, va masurati temperatura si notati valorile acesteia intr-un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de cateva luni, puteti constata o anumita regularitate.
Pentru a masura temperatura bazala, este nevoie de un termometru electronic, deoarece acesta indica mai precis valorile. Temperatura poate fi masurata oral, vaginal sau axilar. Temperatura bazala inainte de ovulatie este cuprinsa intre 35.8 si 36.7 grade C, iar dupa ovulatie poate varia intre 36.5 si 37.2 grade C. La ovulatie, temperatura bazala se mentine ridicata 3 zile.
• Metoda mucusului cervical
Metoda mucusului cervical consta in observarea acelui mucus secretat de colul uterin, a carui consistenta se modica in timpul ovulatiei. Pe parcursul ovulatiei, mucusul cervical are un aspect clar, este alunecos, elastic si abundent. De aici si denumirea de “zilele umede” pentru perioada ovulatiei.
• Metoda folosirii testelor de ovulatie
Testul de ovulatie reprezinta o analiza rapida, cu o precizie de aproape 100% si se utililizeaza asemenea unui test de sarcina, folosind urina femeii. Citirea testului se face in 5-10 minute; daca testul este pozitiv, vor aparea 2 liniute rosii, daca este negativ, va aparea o singura liniuta.
Aceste teste de ovulatie masoara nivelul de hormon LH prezent in urina tot timpul, dar al carui nivel creste inaintea perioadei de ovulatie.
Iti recomandam sa citesti si:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară