18 Noiembrie 2021 publicat în Preconceptie 90 share-uri

A rămâne însărcinată pare a fi ceva natural, care se întâmplă fără prea mult efort. În fapt, lucrurile nu se petrec tocmai în acest mod, multe femei confruntându-se cu o nereușită a conceperii unui copil. Acest lucru poate fi un proces obositor și stresant. Cu toate acestea, există anumite acțiuni pe care femeile le fac într-un mod eronat ce pot influența apariția sarcinii.

5. Presupui că „problema” este la tine

Multe cupluri își concentrează investigația privind fertilitatea asupra femeii, însă în 40% din cazuri, problemele de fertilitate pot fi de fapt atribuite bărbatului. Astfel, dacă nu ai rămas însărcinată după un an de încercări și ai sub 35 de ani, ar trebui să mergeți amândoi la medic. Partenerul tău va avea probabil nevoie de o analiză a materialului seminal pentru a exclude orice problemă din partea lui.

Cu toate acestea, nu trebuie sa te descurajezi. De asemenea, o alimentație sănătoasă, obiceiurile sănătoase, stilul de viață sunt factori care joacă un rol important in a concepe un copil. Ai grijă de tine și corectează cât mai mult din greșelile enumerate mai sus.

* Silviu Iștoc (foto) este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcina Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive pentru restabilirea fertilității.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Foto fr si main: De la Vera Petrunina /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri