5. Presupui că „problema” este la tine
Multe cupluri își concentrează investigația privind fertilitatea asupra femeii, însă în 40% din cazuri, problemele de fertilitate pot fi de fapt atribuite bărbatului. Astfel, dacă nu ai rămas însărcinată după un an de încercări și ai sub 35 de ani, ar trebui să mergeți amândoi la medic. Partenerul tău va avea probabil nevoie de o analiză a materialului seminal pentru a exclude orice problemă din partea lui.
Cu toate acestea, nu trebuie sa te descurajezi. De asemenea, o alimentație sănătoasă, obiceiurile sănătoase, stilul de viață sunt factori care joacă un rol important in a concepe un copil. Ai grijă de tine și corectează cât mai mult din greșelile enumerate mai sus.
* Silviu Iștoc (foto) este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcina Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive pentru restabilirea fertilității.
Foto fr si main: De la Vera Petrunina /Shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?