18 Noiembrie 2021 publicat în Preconceptie 90 share-uri

A rămâne însărcinată pare a fi ceva natural, care se întâmplă fără prea mult efort. În fapt, lucrurile nu se petrec tocmai în acest mod, multe femei confruntându-se cu o nereușită a conceperii unui copil. Acest lucru poate fi un proces obositor și stresant. Cu toate acestea, există anumite acțiuni pe care femeile le fac într-un mod eronat ce pot influența apariția sarcinii.

În acest sens, Dr. Silviu Istoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital prezintă 5 greșeli pe care le fac femeile când vor sa rămână însărcinate.

1. Fumezi activ sau pasiv

Pe lângă faptul că este dăunător pentru sănătatea ta generală, fumatul – inclusiv fumatul pasiv – poate reduce fertilitatea la femei, așa că este o greșeală să continui acest obicei în timp ce încerci să rămâi însărcinată. Iar dacă a avut loc conceperea, este o idee bună să renunți, deoarece fumatul în timpul sarcinii poate restricționa aportul esențial de oxigen al bebelușului. De asemenea, este posibil ca fumatul să afecteze și fertilitatea masculină.

2. Nu știi când are loc perioada de ovulație

„Ovulatia este o parte importantă a ciclului reproductiv feminin, unde ovarul eliberează ovulul ajuns la maturitate. Odată eliberat, ovulul este transportat prin trompa uterină și pregatit pentru a fi fecundat sau fertilizat. În mod normal, ciclul menstrual normal este cuprins între 28-30 de zile. Aceste zile sunt numerotate pornind de la prima zi de menstruație și prima zi a următoarei menstruații”, dr.Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Cele mai încurajatoare citate despre succes Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Daca ai un ciclu menstrual de 28 de zile, scazi 14 zile. Acea a 14-a zi este ziua cea mai fertilă a lunii, în care ești la ovulație. Dacă ciclul menstrual este de 30 de zile, înseamnă că a 16-a zi este cea a ovulației. Astfel, ține cont de cea mai fertilă perioadă și înearcă să nu o ratezi!

3. Încercați să concepeți doar în ziua ovulației

Când vine vorba de încercarea de a concepe, sincronizarea este totul, dar asta nu înseamnă că ai o singură șansă pe lună să aduci pe lune un copil! Când ovulezi, ovulul eliberat poate supraviețui în trompele uterine timp de 12 până la 24 de ore. Acolo, se poate întâlni cu lichidul seminal disponibil, care poate trăi, de obicei, în corpul unei femei timp de aproximativ trei zile. Aceasta înseamnă că fereastra ta fertilă are potențial de șase zile - cele patru zile care au precedat ovulația, ziua în care ovulezi și ziua următoare. Dintre acestea, ești cel mai fertiă în timpul celor două până la trei zile înainte de ovulație și în ziua ovulației în sine.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta
Foto: De la Alena TS /Shutterstock

4. Aștepți prea mult pentru a vedea un specialist

Dacă ciclul tău este mai scurt de 25 de zile sau mai lung de 35 de zile, dacă ai menstruații foarte dureroase sau abundente sau dacă ai avut o infecție pelvină semnificativă în trecut, este o idee bună să te duci la medic din timp pentru a face analize chiar înainte de a încerca să concepi un copil. Un medic specialist îți va spune exact care ar fi posibilele cauze ale unei întârzieri de sarcină.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri