Posibilitatea clonarii unui om in carne si oase a fascinat de-a lungul timpului nu numai scriitorii de romane SF, dar si cercetatorii. Este incontestabil ca adeverirea acestui vis ar aduce multe beneficii omenirii, insa la fel de real este ca o asemenea tehnologie ar putea deveni cea mai periculoasa arma inventata vreodata.

In loc de concluzie...

Lansand in urma, cel putin pret de cateva minute avantajele si dezavantajele clonarii umane, intalnim un alt mare semn de intrebare: este etic? Intrebarea ramane fara raspuns fiindca ridica la randul sau miliarde de alte intrebari: Bun, nu este normal sa “inventezi” un om din nimic, dar in conditiile in care acest om ar putea salva viata unui altuia, oare mai putem decide noi ce este corect si ce nu?

Juramantul lui Hipocrate ne indeamna sa salvam vieti. Parkinsonul, diabetul, maladia Alzheimer, cancerul sunt numai cateva exemple de boli incurabile care ar putea deveni usor curabile daca am invata sa manipulam corect si sigur materialul genetic. Oare nu merita sa incercam?

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:


Aquagym pentru o silueta de invidiat!

Ti-e greata des? O sa ai fetita!

Tehnici “usoare” impotriva sforaitului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri