Inca din timpuri stravechi se cunoasteau si se foloseau plantele medicinale atat pentru stimularea fertilitatii cat si pentru inhibarea acestiea (ca un fel de plante anticonceptionale). In zilele noastre, acestea inca sunt folosite cu succes de femeile din Orient si sunt considerate o buna terapie alternativa, asociata sau nu unei terapii medicale specializate. Pentru ca multe cupluri lupta sa aiba un copil si se confrunta cu imposibilitatea de a fertiliza, desi au in urma lungi incercari, va propunem sa cunoasteti si o terapie alternativa cu cele mai importante plante privind stimularea fertilitatii.

4. Fructul castitatii (Agnus Castus) - regleaza ciclul menstrual si ovulatia. Se recomanda o cana de ceai pe zi obtinuta din fructe uscate si maruntite. Acest remediu are insa efecte lente, in aproximativ un an-un an si jumatate. Nu estenevoie de asociere cu tratament hormonal si nu va fi urmat in sarcina (este contraindicat dupa ce ati ramas insarcinata).


5. Dong Quai (Angelica sinensis)
– aceasta planta este foarte folosita in medicna traditionala chinezeasca, avand rolul de a regla secretia de estrogeni si de a “pregati” mucoasa uterina atat pentru implantarea oului ca si pentru mentinerea viabilitatii acestuia. Aceasta planta, prin influenta hormonala, regleaza si ciclul menstrual, insa nu trebuie folosita in timpul sangerarilor menstruale. Se consuma sub forma de ceai pe care il gasiti in farmaciile cu profil naturist sau la plafar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

6. Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum) – reprezinta un excelent tonifiant al organelor genitale feminine, dar si masculine. Se recomanda folosirea ei atat pentru fertilitate, cat si in timpul sarcinii pentru prevenirea unui avort spontan si ameliorarea greturilor matinale. Se administreaza sub forma de tinctura, intre 5-15 picaturi pe zi.


7. Ginseng -
stimuleaza fertilitatea masculina, creste libidoul si productia de spermatozoizi. Are efecte si in cazul femeilor, insa de intensitate mai mica si este interzisa in sarcina.

Atentie: inainte de a incepe terapia naturista cu plante medicinale pentru fertilitate cereti sfatul medicului pentru ca unele plante nu se ascociaza cu anumite terapii medicale specializate. De asemenea anumite boli cronice si unele acute dau contraindicatii pentru tratamentul naturist al fertilitatii.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri