Un alt exemplu trist in care probabil din nou va veti regasi unele dintre dumneavoastra: o alta prietena ma suna disperata ca si-a facut testul de sarcina si ca i-au iesit doua liniute... Ea nu dorea copil si se gandea cu disperare la o intrerupere de sarcina si ma asaltase cu intrebari despre cum se face, unde, nu stiu vreun medic, dar doare, dar ce riscuri sunt, poate sa moara etc. Nu mi-am putut ascunde suprinderea sa intreb ce s-a intamplat, caci stiam ca are grija de ea. Lua anticonceptionale, pilule, n-a uitat niciodata o pilula si totusi... a ramas insarcinata. Cum se poate aceasta? Unde este eroarea? Eroarea s-a strecurat prin lipsa de informatie, cum spuneam in primul paragraf, informatiile oferite sunt incomlpete si uneori fix acele amanunte care lipsesc pot duce la erori mari cum ar fi... o sarcina, nedorita. Urmase tratamente cu antibiotice care i-au perturbat efectul anticonceptional. Un alt exemplu: sarcina, desi folosea prezervativul. Probabil unul s-a rupt. De aceea este indicat ca in cazul folosirii prezervativului intotdeauna la finalul actului sexual acesta sa fie verificat, iar daca s-a spart, exista contraceptia de urgenta.
In cazul in care alegeti pilulele contraceptive ca protectie impotriva unei sarcini nedorite trebuie sa cunoasteti care sunt interactiunile acestora, ce alimente, medicamente sau alti factori le inhiba efectul pentru ca altfel va puteti trezi in fata faptului implinit: sa aveti o sarcina.
Medicamente si alimente care diminueaza efectul anticonceptionalelor
Antibioticele si anticonceptionalele
Nu este un mit ca antibioticele influenteaza efectul anticonceptionalelor, diminuandu-l. Cel mai mult inhiba efectul anticonceptional antibioticele cu spectru larg (care sunt si cele mai utilizate), cum ar fi: amoxicilina, ampicilina, azitromicina, claritromicina, cefadroxil, cefalexin, doxiciclina, eritromicina, metronidazol, tetraciclina si altele. Pentru a nu anula eficacitatea anticonceptionalelor se recomanda ca antunci cand urmati un tratament cu antibiotice, indiferent de antibiotic (chiar daca nu l-am enumerat mai sus), sa folositi si o alta metoda contraceptiva (de regula de bariera, cum este prezervativul sau diafragma, insa nu o metoda tot hormonala) pe toata durata tratamentului cu antibiotice si inca 7 zile dupa terminarea tratamentului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară