IN ACEST ARTICOL:
Astazi este din ce in ce mai usor sa te informezi, atat din reviste, emisiuni, cat si de pe internet sau din ceea ce spun prietenele la o discutie ca intre fete. Insa am constatat cu parere de rau ca majoritatea informatiilor, mai ales cele care tin de ingrijirea personala, nu sunt complete si exact in acea parte informativa care lispeste se pot ascunde erori majore. In zilele noastre din ce in ce mai multe femei aleg o metoda contraceptiva si cea mai dorita este reprezentata de pilulele contraceptive. Dar oare au informatiile suficiente despre acestea?

Un alt exemplu trist in care probabil din nou va veti regasi unele dintre dumneavoastra: o alta prietena ma suna disperata ca si-a facut testul de sarcina si ca i-au iesit doua liniute... Ea nu dorea copil si se gandea cu disperare la o intrerupere de sarcina si ma asaltase cu intrebari despre cum se face, unde, nu stiu vreun medic, dar doare, dar ce riscuri sunt, poate sa moara etc. Nu mi-am putut ascunde suprinderea sa intreb ce s-a intamplat, caci stiam ca are grija de ea. Lua anticonceptionale, pilule, n-a uitat niciodata o pilula si totusi... a ramas insarcinata. Cum se poate aceasta? Unde este eroarea? Eroarea s-a strecurat prin lipsa de informatie, cum spuneam in primul paragraf, informatiile oferite sunt incomlpete si uneori fix acele amanunte care lipsesc pot duce la erori mari cum ar fi... o sarcina, nedorita. Urmase tratamente cu antibiotice care i-au perturbat efectul anticonceptional. Un alt exemplu: sarcina, desi folosea prezervativul. Probabil unul s-a rupt. De aceea este indicat ca in cazul folosirii prezervativului intotdeauna la finalul actului sexual acesta sa fie verificat, iar daca s-a spart, exista contraceptia de urgenta.

In cazul in care alegeti pilulele contraceptive ca protectie impotriva unei sarcini nedorite trebuie sa cunoasteti care sunt interactiunile acestora, ce alimente, medicamente sau alti factori le inhiba efectul pentru ca altfel va puteti trezi in fata faptului implinit: sa aveti o sarcina.

Medicamente si alimente care diminueaza efectul anticonceptionalelor

Antibioticele si anticonceptionalele

Nu este un mit ca antibioticele influenteaza efectul anticonceptionalelor, diminuandu-l. Cel mai mult inhiba efectul anticonceptional antibioticele cu spectru larg (care sunt si cele mai utilizate), cum ar fi: amoxicilina, ampicilina, azitromicina, claritromicina, cefadroxil, cefalexin, doxiciclina, eritromicina, metronidazol, tetraciclina si altele. Pentru a nu anula eficacitatea anticonceptionalelor se recomanda ca antunci cand urmati un tratament cu antibiotice, indiferent de antibiotic (chiar daca nu l-am enumerat mai sus), sa folositi si o alta metoda contraceptiva (de regula de bariera, cum este prezervativul sau diafragma, insa nu o metoda tot hormonala) pe toata durata tratamentului cu antibiotice si inca 7 zile dupa terminarea tratamentului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri