28 Octombrie 2009 publicat în Preconceptie 2 share-uri

Modalitatile in care o femeie poate ramane insarcinata sunt multiple, diverse, luand nastere multe intrebari si nelamuriri pe fondul acestui subiect. Pentru ca unele particularitati ale spermiilor (spermatozoizilor) si ale cclului menstrual nu sunt clare pentru toate femeile, adesea acestea se intreaba in urma unor contacte sexuale mai mult sau mai putin clasice daca exista sansa (sau nesansa) de a ramane insarcinate.

Modalitatile in care o femeie poate ramane insarcinata sunt multiple, diverse, luand nastere multe intrebari si nelamuriri pe fondul acestui subiect. Pentru ca unele particularitati ale spermiilor (spermatozoizilor) si ale ciclului menstrual nu sunt clare pentru toate femeile, adesea acestea se intreaba in urma unor contacte sexuale mai mult sau mai putin “clasice” daca exista sansa (sau nesansa) de a ramane insarcinate.

Va propunem sa discutam cele mai intalnite intrebari cu privire la posibilitatea ca o femeie sa ramana insarcinata, iar daca aveti si alte intrebari in tema cu articolul va invitam sa le marturisiti in rubrica de comentarii si vom incerca sa gasim raspunsurile.

1. Pot sa raman insarcinata daca actul sexual s-a produs la menstruatie?
Trebuie sa stiti ca in mediu caldut, lipsit de pH acid, usor dulce (sau care sa contina glucoza) si umed spermiile pot trai pana la 5 zile. Acest mediu se gaseste si la nivelul cervixului femeii, iar daca actul sexual a fost neprotejat, femeia nu a folosit niciun mijloc contraceptiv iar ejacularea a fost intravaginala exista sansa ca aceasta sa ramana insarcinata. Chiar daca actul sexual s-a produs la menstruatie, este posibil ca urmatorul ciclu menstrual sa nu mai fie normal, femeia sa aiba o ovulatie spontana, mai devreme decat isi calculase probabil ovulatia prin metoda calendarului. Multe femei care au practicat sexul neprotejat la menstruatie au ramas insarcinate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

2. Pot ramane insarcinata din cauza preejacularii?
Desigur, iar sansele sunt foarte mari. Preejacularea sau “picatura spermatica” asa cum se mai numeste reprezinta acea picatura de lichid care contine si spermii pe care barbatul o elimina in timpul actului sexual, inaintea ejacularii. Aceasta picatura nu poate fi controlata si marea majoritate a barbatilor nici macar nu o simt. Acest fapt reprezinta princpala cauza pentru care metoda coitusului interruptus nu este indicata ca si metoda contraceptiva, siguranta acestei metode fiind cat se poate de slaba (acea metoda in care barbatul ejaculeaza extravaginal, insa nu s-a folosit nicio alta metoda contraceptiva).

3. Pot ramane insarcinata daca nu am avut orgasm?
Orgasmul femeii nu are nicio legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata. Chiar daca femeia nu are orgasm, aceasta nu inseamna ca nu a ovulat sau ca nu va ovula. Deci indiferent de obtinerea sau nu a orgasmului in timpul actului sexual, daca barbatul a ejaculat intravaginal iar femeia nu folosea nicio metoda contraceptiva sansele de a ramane insarcinata sunt... maximale.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri