Femeile sunt fertile aproximativ cinci zile pe luna dupa menstruatie, p perioada destul de scurta dealtfel si de care cei doi parteneri trebuie sa profite din plin daca doresc sa conceapa un bebe. Insa multipli factori din viata de zi cu zi pot influenta negativ fertilitatea, cum ar fi stresul, anticonceptionalele, lipsa de odihna, temperatura ambianta ridicata, locul de munca sau afectiuni dobandite ori congenitale, dezechilibre hormonale etc.

Femeile sunt fertile aproximativ cinci zile pe luna dupa menstruatie, pe o perioada destul de scurta dealtfel si de care cei doi parteneri trebuie sa profite din plin daca doresc sa conceapa un bebe. Insa multipli factori din viata de zi cu zi pot influenta negativ fertilitatea, cum ar fi stresul, anticonceptionalele, lipsa de odihna, temperatura ambianta ridicata, locul de munca sau afectiuni dobandite ori congenitale, dezechilibre hormonale etc.

Metoda calendarului

Chiar daca perioada in care femeia este fertila este destul de scurta, totusi depistarea corecta a ovulatiei si intretinerea contactelor sexuale neprotejate in aceasta perioada face ca sansele de conceptie sa devina maxime. Va invitam sa cititi articolul: “Cum calculezi zilele fertile” pentru a sti exact in ce perioada sunteti fertile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Stop contraceptivelor!

Cum spuneam mai sus, o serie de facori influenteaza fertilitatea, de aceea medicii indica sa renuntati la anticonceptionale cu jumatate de an pana la un an inainte de a concepe un bebe. Acest gest nu doar iti creste sansele de concepere, ci aduce beneficii sanatatii si echilibrului hormonal, astfel incat conceperea copilului sa se faca pe un fond de sanatate.

Viata sexuala intensa

O viata sexuala intensa, regulata, produce anumite modificari in organismul celor doi parteneri, modificari absolut benefice. Printre acestea, dincolo de echilibrul psihic, apropierea celor doi parteneri, eliminarea stresului etc. se produc si o serie de mecanisme reglatoare ale echilibrului hormonal, precum si cresterea vascularizatiei la nivelul organelor genitale, astfel incat se sporeste intens fertilitatea.

Principiile de bază ale mașinii CNC Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Eliminarea stresului

Un alt factor care impiedica functia fertila este stresul. Acesta aduce si alte “pagube” organismului, producand o serie de tulburari care nu sunt neaparat simptomatice, dar care dureaza un timp lung si care afecteaza considerabil atat fertilitatea, cat si mentinerea ulterioara a sarcinii, alaptarea, perioada de recuperare postpartum sau dezvoltarea copilului. De aceea eliminarea stresului reprezinta un pas important in conceperea unui copil. Formati-va un program pentru bai cu aromaterapie si uleiuri esentiale care cresc relaxante, faceti programare la masaj cel putin o data pe luna, cititi ceva frumos, plimbati-va in fiecare week-end etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri