20 Februarie 2012 publicat în Sarcina 12 share-uri

Daca aveti greturi matinale va fi fata, daca burtica este joasa inseamna ca va fi baiat, daca ... daca... Suntem absolut convinse ca ati auzit tot felul de mituri ciudate legate de sarcina. Iata cateva dintre ele si povestea adevarata din spatele lor.
Femeile insarcinate pot manca pentru doua persoane

Se spune ca o femeie insarcinata nu are nevoie decat de 300 de calorii in plus pe zi, fata de perioada cand nu era insarcinata. Acest lucru inseamna ca ea trebuie sa manance pentru o persoana plus o cincime.

Un copil mai mare inseamna mai sanatos

Nu este neaparat adevarat. Copiii care sunt mai mari la nastere au sanse mai mari de a avea diabet sau sa fie obezi la maturitate.

Sexul face rau copilului

Nu iti va interzice niciun doctor sa faci sex in timpul sarcinii, decat daca exista probleme de sanatate. Copilul este protejat de uter, deci este in siguranta, si nici nu isi va aminti nimic despre acest incident. Voi va amintiti ceva?

Stai departe de pisici in timpul sarcinii

Recomandarea de a sta departe de pisici in timpul sarcinii este din cauza riscului de toxoplasmoza, un parazit care poate cauza infectii serioase oamenilor si care poate duce la dezvoltarea anormala a fatului. Aceasta infectie poate aparea numai in cazul in care femeia insarcinata intra in contact cu cutia cu nisip, deci cu materialele fecale ale pisicii. In afara de a sta departe de resturile anatomice ale pisicii, nu exista contraindicatii. Mai exista o solutie: aflati daca pisica are acest parazit.

Nu calatorii cu avionul in trimestrul unu si trei de sarcina

Femeile insarcinate pot sa zboare oricand vor, doar in cazul in care medicul recomanda altceva. Totusi, unele companii aeriene nu va vor permite sa zburati in ultimul trimestru din cauza fricii ca puteti intra in travaliu sau ca puteti naste.

Nu faceti baie daca sunteti insarcinata

Nu exista niciun studiu care sa releve faptul ca o femeie insarcinata este mai expusa riscului de a contacta infectii daca isi face baie. Singurul lucru care nu este recomandat este sa folositi apa fierbinte, mai fierbinte decat temperatura corpului. Asta inseamna, de asemenea, ca nu este recomandat sa mergeti la sauna in timpul sarcinii sau sa stati la soare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri