24 Mai 2013 publicat în Sarcina 36 share-uri

In timpul sarcinii, nevoile nutritive ale organismului cresc, pentru a asigura dezvoltarea unei noi fiinte umane.

3 Vitamina D

Femeile care doresc sa poarte o sarcina sunt sfatuite sa inceapa profilaxia carentei de vitamina D, pentru a evita aparitia rahitismului la fat. Aceasta profilaxie se face prin expunerea zilnica la soare, timp de minim 15-30 minute, cu bratele, fata, picioarele, fara crema, de cel putin 3 ori/saptamana. In piele se regaseste un precursor de vitamina D, care se transforma in vitamina D sub actiunea radiatiilor UV.
Necesarul de vitamina D in sarcina creste la 600UI/zi sau 15mcg.


4 Calciul

Calciul este un element esential pentru dezvoltarea sanatoasa a scheletului fatului, dar are rol si in metabolism, precum si in activitatea cardiaca.

Carenta de calciu la gravide, predispune nou-nascutul la cataracta.
Surse naturale de calciu: lactate, seminte de susan, legume cu frunze verzi, leguminoase (soia), fructe confiate, migdale, ciuperci, morcov.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Ghid pentru alegerea mobilierului interior

5 Omega-3

Acizii grasi esentiali omega-3 sunt componenti structurali primari ai scoartei cerebrale, dar intra si in alcatuirea pielii si a retinei. Un nivel adecvat de acizi grasi omega-3 ajuta la dezvoltarea sistemului nervos al fatului. Acizii grasi omega-3 sunt factori protectori impotriva bolilor neurodegenerative sau a sindromului deficitului de atentie cu hiperactivitate. Acizii grasi omega-3 se pare ca pot creste nivelul de inteligenta al bebelusului, dar si eficienta sistemului imun.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri