Tratamentele cosmetice in timpul sarcinii: ce este permis si ce ar trebui evitat

16 Iunie 2020 publicat în Sarcina 17 share-uri

Daca te numeri printre femeile care apelau cu regularitate la tratamente estetice si cosmetice inainte de sarcina, cu siguranta esti interesata care dintre acestea iti sunt permise in continuare.

Ca viitoare mama, este perfect normal sa ai o multime de intrebari chiar si pentru un subiect aparent banal, precum tratamentele cosmetice. Acestea fiind spuse, iata cateva intrebari tipice legate de tratamente faciale si raspunsurile la acestea:

1. Sunt sigure tratamentele faciale pe baza de aburi?

In general, nu este sigur sa cresti temperatura de baza in primul trimestru. Cu toate acestea, aburirea fetei sau aplicarea unui prosop cald este in regula, deoarece niciuna dintre aceste metode nu iti va ridica temperatura generala.

2. Poti apela la microdermoabarziune in timpul sarcinii?

Din pacate, nu. Microdermabraziunea in timp ce esti insarcinata nu este sigura, deoarece este posibil ca acest tratament sa iti provoace cicatrici, avand pielea senisbila din cauza sarcinii. Pe langa cicatrici, microdermabraziunea in aceasta perioada poate provoca eruptii de cosuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

3. Sunt permise tratamentele pentru vergeturi in sarcina?

Tratamentele medical-cosmetice de combatere a vergeturilor cum ar fi radiofrecventa fractionata, microdermabraziunea, peelingul chimic, tratamentul dermapen, terapia laser nu sunt recomandate in timpul sarcinii. La aceste metode medicale de tratament se poate apela dupa nastere. De aceea importanta este prevenirea aparitiei vergeturilor.

In timpul sarcinii, viitoarele mame ar trebui sa opteze, in principal, pentru proceduri de infrumusetare naturale, care nu presupun substante chimice. O alimentatie echilibrata si sport moderat constant vor avea rezultate uimitoare asupra calitatii si sanatatii pielii!

*Silviu Istoc este sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital, si coordonator al Compartimentului pentru Sarcina Incipienta. Cu o formare in Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a intors acasa pentru a ajuta pacientele din Romania sa aduca pe lume copii sanatosi. 

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri