IN ACEST ARTICOL:
In ceea ce priveste o sarcina, exista din pacate mai multe patologii legate de dezvoltarea embrionului, dar si a placentei. Mola hidatiforma reprezinta un tip de sarcina anormala, in care embrionul poate lipsi total, devoltandu-se doar elementele placentare-mola completa - sau pot exista cateva reziduuri embrionare incomplet dezvoltate si imporsibil de evoluat spre un organism, in rest doar elemente placentare - mola incompleta.
- Afectiuni genitale si hormonale
- Infectii virale sau parazitare in antecedente, care pot afecta sistemul genital al femeii.

Cum se trateaza sarcina molara?

Mola trebuie tratata imediat, cat mai devreme in evolutia sarcinii. Sarcina se indeparteaza iar uterul femeii se curata foarte atent si complet, apoi femeia este monitorizata timp de un an de zile prin controale periodice si dese ca nu cumva sa fi ramas vreun rest de mola in uter. Apoi controalele se for face in cadrul celor normale de evaluare a starii de sanatate genitala.

In cadrul investigatiilor din primul an dupa sarcina molara pacienta este supusa si unor teste hormonale pentru a se stabili daca prezinta sau nu boala trofoblastica gestationala care poate evolua malign daca nu este depistata la timp. Femeia se poate insa recupera si poate sa tina o sarcina si sa isi pastreze fertilitatea, depinde insa de la caz la caz si de gravitatea anomaliilor genetice.

Tratamentul psihologic este foarte important pentru o femeie care a trecut printr-o astfel de experienta, fiind ingrozite de ideea ca s-ar putea sa nu aiba niciodata un copil sau sa dezvolte cancer.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri