- Infectii virale sau parazitare in antecedente, care pot afecta sistemul genital al femeii.
Cum se trateaza sarcina molara?
Mola trebuie tratata imediat, cat mai devreme in evolutia sarcinii. Sarcina se indeparteaza iar uterul femeii se curata foarte atent si complet, apoi femeia este monitorizata timp de un an de zile prin controale periodice si dese ca nu cumva sa fi ramas vreun rest de mola in uter. Apoi controalele se for face in cadrul celor normale de evaluare a starii de sanatate genitala.
In cadrul investigatiilor din primul an dupa sarcina molara pacienta este supusa si unor teste hormonale pentru a se stabili daca prezinta sau nu boala trofoblastica gestationala care poate evolua malign daca nu este depistata la timp. Femeia se poate insa recupera si poate sa tina o sarcina si sa isi pastreze fertilitatea, depinde insa de la caz la caz si de gravitatea anomaliilor genetice.
Tratamentul psihologic este foarte important pentru o femeie care a trecut printr-o astfel de experienta, fiind ingrozite de ideea ca s-ar putea sa nu aiba niciodata un copil sau sa dezvolte cancer.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?