Vergeturile reprezinta o reala problema inestetica ce supara multe persoane, aparand la orice varsta, cauzate de cresterile bruste in volum care distensioneaza pielea intr-un timp scurt. Astfel pielea nu mai reuseste sa isi mentina structurile elastice, reteaua de colagen subiacenta se desira si apar astfel vergeturile.


Sarcina reprezinta de asemenea o cauza de destindere rapida a pielii, astfem mamica este predispusa la vergeturi.

Cum apar vergeturile?

Vergeturile sunt un fel de cicatrici liniare aparute la nivelul pielii care sunt reprezentate de “desirarea” retelei de fibre elastice si de colagen de sub piele. In lipsa unor vitamine si datorita necesitatii bruste de extensie a pielii reteaua de fibre de colagen si elastina din derma se pierde in anumite zone, acolo aparand vergeturile.

In stadiu intial, vergeturile apar ca niste dungi rozalii si este momentul in care inca se poate interveni pentru a preveni stabilizarea acestora. Cu trecerea timpului, acestea se cronicizeaza si devin albicioase, ca mai apoi sa se pigmenteze mai mult decat pielea, aparand in stadii finale de evolutie ca niste dungi maronii inestetice. In aceste stadii deja este tarziu sa interveniti pentru a le reduce sau a le elimina, fiind mai utila chirurgia estetica, microdermoabraziunea sau alte metode medicale, in functie de lungimea si grosimea vergeturilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cum sa nu faci vergeturi in timpul sarcinii

Sunt cativa pasi de care trebuie sa tii cont in timpul sarcinii pentru a nu face vergeturi:

Alimentatia

Alimentatia este importanta si probabil ca ai aflat deja de la medicul tau ca trebuie sa mananci cat mai sanatos, sa eviti mezelurile, grasimile excesive, mancarurile prajite, alcoolul etc. Insa trebuie sa mamanci multe cruditati, fructe, legume, acestea contin si vitamina C, singura vitamina care ajuta la producerea colagenului de sub piele. Astfel ajutati indirect pielea sa isi pastreze structurile si elasticitatea.

Hidratarea

Chiar daca nu erai obisnuita sa bei multe lichide pe zi, in timpul sarcinii hidratarea trebuie sa fie sporita, chiar daca te duci des la toaleta. De asemenea hidratarea suficienta prezinta beneficii si la nivelul pielii, previne uscarea acesteia si ii mentine elasticitatea.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Masajul cu creme antivergeturi

Puteti folosi creme antivergeturi, insa mare atentie, acestea trebuie sa fie special concepute pentru femeile insarcinate fiindca acestea din urma nu contin aditivi toxici care se pot absorbi prin piele si pot patrunde in circulatia sanguina, de unde mai departe pot sa ajunga si la bebelus.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri