Sarcina reprezinta o perioada foarte delicata atat pentru viitoarea mama cat si pentru copilul in dezvoltare.

Infectiile virale

Acestea sunt foarte periculoase in timpul sarcinii, chiar daca pentru un copil sau adult normal ar fi afectiuni banale. Asa este cazul rubeolei, o boala usoara suportata bine atat de copil cat si de adult. Insa daca aceasta afectiune apare in timpul sarcinii, produce malformatii grave la fat, uneori incompatibile cu viata, putand pune in pericol si viata gravidei. Pentru aceste situatii se recomanda vaccinul antirubeolic inainte de sarcina, de preferat cu un an inainte daca sarcina este planificata.

De asemenea o simpla glipa poate insemna un adevarat dezastru pentru micutul in dezvoltare. Se recomanda efecturare vaccinului antigripa inainte de sarcina.

Hepatita virala, infectarea cu hiv, precum si alte boli virale pot afecta fatul. Pentru a le evita gravida trebuie sa se fereasca de proceduri care sunt invazive sau o pot predispune la risc de taiere/intepare. De exemplu manichiura/pedichiura, practici stomatologice in cabinete neavizate etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Atentie la analize, gravida nu trebuie sa se expuna radiografiilor, aceste raze afecteaza fatul.

In privinta tratamentelor din timpul sarcinii, gravida trebuie intotdeauna sa intrebe medicul, chiar daca este vorba si de tratamente naturiste. Daca aceste tratamente sunt naturiste, nu inseamna ca n-au efecte negative, ca nu sunt toxice, chiar daca de cele mai multe ori nu sunt insotite de un prospect corespunzator (se spune ca n-au fost sesizate reactii adverse, dar nici nu s-a facut vreun studiu pentru acesta). Atentie si la ceaiuri!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri