20 Ianuarie 2012 publicat în Tati 11 share-uri

Prietenia animalelor de companie genereaza experiente benefice ce vin sa sustina dezvoltarea emotionala a copiilor si ii ajuta sa deprinda un comportament responsabil fata de acestea, cat si fata de familie si prieteni.

Pentru a intari aceasta concluzie, programul „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” derulat de catre Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC), in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, anunta reluarea lectiilor interactive pentru elevii de clasa a II-a, pentru a le explica regulile de ingrijire ale animalelor de companie cat si beneficiile convietuirii alaturi de acestea.

Scolarii invata "ABC-ul ingrijirii animalelor de companie"

In cadrul editiei pilot a programului, derulata in perioada martie-aprilie 2011, 200 de elevi de clasa a II-a din doua scoli din capitala - Scoala generala nr.150 si Scoala generala nr. 3 – au primit vizita medicului veterinar si au invatat cum sa-si inteleaga mai bine prietenii cu patru labute si cum sa le „citeasca” reactiile si nevoile.

Rezultatele pozitive ale programului cat si receptivitatea de care au dat dovada elevii si profesorii, au determinat reluarea orelor educative si pe parcursul celui de-al doilea semestru din cadrul anului scolar 2011-2012. Saptamanal, in scolile generale din sectorul 5 din Bucuresti, la clasele a II-a, vor intra medici veterinari cu experienta, care pe baza brosurilor special create pentru acest program, ii vor invata pe copii despre felul in care trebuie sa relationeze cu animalele.

„Faptul ca 99% dintre elevii participanti la programul pilot au inteles ca animalele de companie trebuie consultate de medicul veterinar, iar 97% au inteles ca nevoile de baza sunt hrana potrivita si nevoia de miscare in aer liber, ne-a motivat sa mergem mai departe. „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” este un program complex care informeaza copii despre lumea animalelor si ii ajuta sa se dezvolte emotional”, a declarat Gratziela Bahaciu, secretar general al Asociatiei Romane a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie.

Cei 4 medici veterinari care vor sustine lectiile pentru elevi sunt lectori universitari in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, coordonati de catre medicul veterinar Aurelia Anton, secretar executiv al Asociatiei Generale a Medicilor Veterinari din Romania.

La finalul orelor, elevii si invatatorii primesc chestionare de evaluare cu intrebari care testeaza gradul in care micutii si-au insusit cunostintele de baza privind ingrijirea animalelor de companie, precum si intelegerea responsabilitatii pe care trebuie sa si-o asume.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri