Generatia de copii care au in 2012 varsta de 6 ani (inclusiv cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012) vor intra in regimul obligatoriu de invatamant care prevede inscrierea tuturor copiiilor care implinesc conditiile de varsta la "clasa pregatitoare".

Parintii se vor putea informa despre ceea ce au de facut si de asemenea va trebui sa isi inscrie copiii in Clasele pregatitoare completand un formular tip. De asemenea parintii au dreptul sa isi aleaga scolile unde vor sa isi trimita copiii, in limita locurilor disponibile. Parintii vor putea sa ceara informatii suplimentare si prin intermediul unei linii TelVerde care le va fi pusa la dispozitie in functie de judet.

Parintii se pot informa de asemenea direct la unitatile scolare si pot consulta Legea Educatiei pe Siteul Oficial al Ministerului Educatiei

Kidz. ro va recomanda si alte articole despre copilul prescolar:

Avantajele invatarii prin joc la copilul prescolar

Alimentatia copilului prescolar

Prescolarii au nevoie de educatie privind siguranta pe Internet

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului La scoala de la 6 ani! - Noile reguli de inscriere a copiilor la Scoala.