Candidoza este o afectine mai des intalnita la femei, fiind provocata de o ciuperca numita Candida Albicans, insa nu ii ocoleste pe barbati. Aceasta ciuperca exista in mod normal in flora vaginala, insa are potential patogen si declanseaza boala atunci cand se multiplica mai mult decat ar trebui.

Candidoza poate insa asocia unele simptome evidente, poate chiar alarmante pentru pacient:
- Inflamatia penisului;
- Depunderi albicioase sau branzoaze pe gland;
- Secretii uretrale, dar acestea se pot extinde si la nivel perineal sau chiar pe pliurile inghinale (cutele de piele dintre picior si bazin);
- Mancarimi sau eventual inrosire la nivelul penisului, in special la nivelul glandului;
- Mici bubite rosii pe gland, insotite sau nu de pete albicioase de secretii;
- Mirosul neplacut al secretiilor.

Tratamentul candidozei la barbati

Barbatii trebuie sa se trateze odata cu partenerele lor si pe tot parcursul tratamentului sa nu intretina contacte sexuale. Tratamentul consta in special in unguente locale antimicotice si aplicarea de substante antiseptice, iar inaintea aplicarii tratamentului se face local o igiena riguroasa. Normele de igiena trebuie respectate cu strictete si lenjeria intima trebuie sa fie lejera, din bumbac (pentru a evita cat mai mult umezeala in zona organelor genitale) si schimbata cat mai des posibil. Nu se recomanda baia, ci doar dusul, umiditatea excesiva potentand evolutia candidozei. Antimicoticele uzuale folosite sunt clotrimazol, miconazol, ketoconazol, nistatin etc. In cazurile mai grave se recomanda asocierea tratamentului local cu administrarea orala de antibiotice/antimicotice, mizandu-se pe efectul sistemic al tratamentului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri