Vesti bune pentru cei mici: se lanseaza pe DVD Coraline, prima animatie 3D realizata prin tehnica stop-motion, in care fantezia si aventura se imbina spectaculos, reveland povestea magica si multi-premiata scrisa de Neil Gaiman.

Vesti bune pentru cei mici: se lanseaza pe DVD “Coraline”, prima animatie 3D realizata prin tehnica stop-motion, in care fantezia si aventura se imbina spectaculos, reveland povestea magica si multi-premiata scrisa de Neil Gaiman.

Sub genericul “Ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se intample”, “Coraline” ne prezinta o poveste emotionanta si palpitanta, inspirata de taramul cu vise inselator de frumoase si realitati terifiant de crude in care cresc copiii de astazi. Protagonista este Coraline Jones (Dakota Fanning), o fetita isteata si curioasa care este continuu ignorata de parintii ei, prea ocupati pentru a-i acorda atentie. Plictisindu-se, Coraline incepe sa exploreze casa in care s-au mutat de curand si descopera o usa secreta spre o lume paralela, aparent identica, insa intr-o versiune mai buna decat cea reala. Isi regaseste acolo parintii – ai ei, dar mai simpatici, chiar daca au nasturi negri in loc de ochi, vecinii – mai draguti si mai interesanti, si pe colegul de joaca Wybie – mai putin enervant. Iar Cealalta Mama (Teri Hatcher) este atat de iubitoare, incat… ce si-ar mai putea dori?!

Seara de seara, Coraline viziteaza Cealalta Lume, tot mai incantata de cealalta viata a ei si mai dezamagita de lumea reala. Pana cand Cealalta Mama ii propune sa ramana pentru totdeauna in lumea paralela. Cu o singura conditie, insa: sa-i acopere si ei ochii cu nasturi negri. Ingrozita, Coraline refuza si, deodata, Cealalta Mama se transforma intr-o vrajitoare care urmareste sa-i rapeasca sufletul, cum le-a facut si altor copii, iar Cealalta Lume devine o capcana din care nu mai poate evada prin somn, ca de obicei. Ajutata de Wybie si de pisica lui neagra, mentorul lui Coraline in lumea deopotriva fascinanta si ostila din spatele usitei secrete, fetita trebuie sa-si demonstreze din nou inteligenta si indrazneala, de aceasta data pentru a se intoarce la adevaratii ei parinti. Daca va reusi sau nu ramane sa descoperim in animatia “Coraline”, o poveste bogata in intelesuri, care ii invata pe copii ca realitatea nu este intotdeauna asa cum pare.

Regizorul Henry Selick, care a realizat si "The Nightmare Before Christmas", a folosit tehnica de animatie stop-motion sau frame-by-frame, constand in filmarea unor obiecte reale, miscate astfel incat devin animate la derularea in viteza a secventelor. Astfel, toate personajele si intreg decorul utilizat in Coraline se bazeaza pe o recuzita reala de figurine si o multitudine de obiecte, transformate in animatie cu ajutorul unor “trucuri” inovatoare si a tehnologiei 3D.

Acum, Coraline este disponibila pe DVD impreuna cu scene taiate, introducere, making of si alte bonusuri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri