Jucariile par a fi simple accesorii, dar sunt elemente esentiale ale dezvoltarii rationale si emotionale, nelipsite din orice cultura. Pentru majoritatea copiilor, jucariile reprezinta centrul atentiei si al activitatilor zilnice, construind o punte intre lumea fanteziei si cea reala. NESTLE Nesquik le ofera parintilor informatii utile privind modul in care jocul zilnic influenteaza dezvoltarea mentala si emotionala a copiilor si le prezinta posibilele reactii pe care cei mici le pot avea fata de anumite jucarii.

Jucariile par a fi simple accesorii, dar sunt elemente esentiale ale dezvoltarii rationale si emotionale, nelipsite din orice cultura. Pentru majoritatea copiilor, jucariile reprezinta centrul atentiei si al activitatilor zilnice, construind o punte intre lumea fanteziei si cea reala.

NESTLE Nesquik le ofera parintilor informatii utile privind modul in care jocul zilnic influenteaza dezvoltarea mentala si emotionala a copiilor si le prezinta posibilele reactii pe care cei mici le pot avea fata de anumite jucarii.

Joaca este o activitate importanta pentru dezvoltarea rationala, jucariile reprezentand oportunitati de explorare, de cunoastere si de interactiune sociala. Studiile citate de NESTLE Nesquik au demonstrat ca stimularea gandirii prin intermediul jocului, la varste fragede, poate determina o crestere a IQ-ului cu 50 de puncte. Pentru a influenta in mod pozitiv dezvoltarea copilului, esentiala este alegerea anumitor jucarii, ideale fiind cele care reusesc sa mentina interesul crescut al copiilor si care implica un factor de interactivitate intre copii.

“Joaca este vitala pentru copil. Privat de aceasta, se va ofili ca o floare taiata de pe lujer. Pentru copil, joaca este distractie (pentru ca se amuza), instruire (copilul invata lucruri noi), miscare (alearga, sare, topaie, suie, coboara etc) si explorare (descopera, afla, intreaba, observa etc.). In joaca, copilul isi exerseaza deprinderile si abilitatile motrice, manuale, senzoriale, sociale; el imita ceea ce observa si pune in practica ceea ce a invatat.

Joaca este esentiala si in cladirea relatiei parinte-copil, in intelegerea si apropierea de el, in castigarea increderii reciproce. Este un pilon de baza in disciplinarea eficienta a copilului. Cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodata a venit din partea unui pusti de patru ani si jumatate care mi-a declarat „tu chiar stii sa te joci cu copiii!”, declara Irina Petrea, pedagog si autor.

Psihologii sustin ca adeseori copiii sunt mult mai atrasi de jucariile care apartin altora sau sunt inaccesibile, jucariile fiind relationate cu simtul proprietatii. Caracteristica umana de a vedea lipsa sau inaccesibilitatea ca indicatori ai dorintei sau ai valorii este de necontestat, fiind documentat si atestat de foarte multi cercetatori. De aceea, atunci cand un copil observa jucaria altui copil, aceasta il atrage in primul rand pentru ca el este constient ca jucaria apartine altcuiva si nu o poate avea. Indiferent de multitudinea de jucarii deja detinute, una noua sigur ii va trezi interesul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri