11 Noiembrie 2011 publicat în Bebe 25 share-uri

Concediul de maternitate este o perioada destinata ingrijirii bebelusului si nu odihnei. In general mamicile aflate la primul copil isi formeaza o imagine ireala despre concediul de maternitate si timpul petrecut alaturi de bebelus.

5 Lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre primele saptamani alaturi de bebelus

Desi mamicile aflate la prima sarcina isi pot imagina ca vor avea foarte mult timp liber alaturi de bebelusi sau parte de odihna, ca se pot bucura de plimbari lungi sau pot avea mai multa grija de ele, totusi concediul de maternitate se dovedeste mai obositor decat zilele de munca.

Timpul alaturi de bebelus poate fi foarte obositor

Noptile lipsite de odihna adecvata, ritmul care trebuie tinut pentru a respecta intocmai programul bebelusului de masa si somn, programul pentru a te incadra cu prepararea meselor, cumparaturile si curatenia permanenta pentru ca micutul sa se poata plimba in patru labute imediat ce incepe sa ii placa miscarea si curiozitatea il mana peste tot prin casa... Toate aceste activitati realizate zi de zi si noapte de noapte pot epuiza mamica aflata la primul copil, lipsita de experienta in fata unei situatii in care foarte mult conteaza instinctul matern, caci multe din informatii nu le obtii de la nimeni...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Ca si sfat, recomandam mamicilor aflate la prima sarcina sa discute cu mamele lor despre acesta perioada sau cu o prietena care a trecut deja prin aceasta situatie. De asemenea mamica trebuie sa ceara ajutorul familiei, are nevoie sa fie sustinuta de cei dragi si peste toate acestea trebuie sa aiba grija de ea si de sanatate pentru a-l putea alapta pe bebelus.

Uneori poti avea crize depresive

Uneori mamica aflata la primul copil poate avea crize depresive, in care simte ca a ajuns la capatul puterilor. Daca simti nevoia ca uneori sa plangi, descarca-te, dar apoi bucura-te ca ai dat nastere unei vieti, unei fiinte pe care o vei iubi cel mai mult in toata viata ce o ai in fata. Bucuria este mai mare decat orice perioada dificila...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri