Enurezisul este eliminarea involuntara a urinei ce apare de obicei dupa varsta de 5-6 ani.
Pentru a obtine stimularea dorintei copilului de a fi uscat este ca bine ca atunci cand acesta se pastreaza uscat sa fie recompensat si sa primeasca laude sincere.

In general enurezisul trece de la sine intre 6 si 10 ani si sunt foarte rare cazurile cat persista dupa 16 ani. Tratamentul medicamentos poate fi recomandat de medic in cazul in care copilul are mai mult de 7 ani si daca terapia psihologica nu a dat rezultate. Medicamentele nu sunt o metoda de vindecare pentru enurezis, dar copilul care merge intr-o excursie sau doarme peste noapte in alta casa se simte mult mai in siguranta daca le are la indemana. Unele medicamente maresc capacitatea de stocare a urinei la nivelul vezicii urinare, altele ajuta rinichii sa produca mai putina urina.

Parintii trebuie sa discute deschis cu copilul despre aceasta problema. Trebuie sa-l asigure ca nu este bolnav si ca aceasta problema a lui se va rezolva. Copilul trebuie laudat si recompensat atunci cand reuseste sa se pastreze uscat iar cand se uda nu ii vorbiti urat, nu il pedepsiti si nu il acuzati. Daca veti procedat asa, in timp copilul va dezvolta complexe de inferioritate. Discutati cu el cat mai sincer fara sa il blamati sau sa il faceti sa se simta mai vinovat decat se simte.

Autor: Psiholog Loredana Ionascu
Institut: Clinica TerapiaM
Sursa: Psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri