Inca multi parinti sunt jenati de a da explicatii copiilor despre sexualitate din motive de educatie, dar, in realitate, aceasta atitudine este tocmai inversul educatiei.

Daca vrei sa-i sugerezi copilului tau ideea ca sexualitatea este ceva normal, ce face parte dintr-un mod de viata sanatoasa, trebuie sa incepi sa discuti cate ceva despre partile intime ale corpului si locul de unde vin copiii inca de la varsta de 4-5 ani. La aceasta varsta copiii incep sa realizeze diferentele fizice dintre sexe si sunt curiosi sa afle mai multe informatii despre propriul corp.

De ce este necesar sa-i vorbesti despre sex?

Inca multi parinti sunt jenati de a da explicatii copiilor despre sexualitate din motive de educatie, dar, in realitate, aceasta atitudine este tocmai inversul educatiei.

Daca copilul tau va sti ca este normal sa discute cu tine despre sex, atunci ti-ar spune daca cineva incearca sa profite de el. Copilul nestiutor este naiv si mult mai expus pericolelor, asa ca incearca sa fii parinte exemplar si sa-ti cresti copilul astfel incat sa nu fie vulnerabil.

Studiile efectuate au aratat ca adolescentii care au primit o educatie sexuala de la parinti inca din copilarie nu devin activi sexual devreme, au mai putini parteneri sexuali si sunt prudenti in relatiile pe care le au.

Explica-i pe intelesul lui

Cand vine vorba despre aceste lucruri delicate, explicatiile ar trebui sa fie date de parintele de acelasi sex (adica mama sa-i explice fetei, tatal sa-i explice baiatului).

Discuta!
Desi esti jenata sa vorbesti despre aceste lucruri, gandeste-te ca daca eviti o converstie acum iti va fi mult mai greu mai tarziu cand copilul va creste. Cauta ocazii de a discuta despre asta in fiecare zi.

Nu complica lucrurile! Cand discuti cu copilul nu intra in amanunte, deoarece il poti deruta, mai bine incearca sa pui o baza peste care sa-i poti explica mai tarziu cand va fi capabil sa inteleaga mai multe detalii. Nu poti sa-i explici micutului tau de 7 ani toate aspectele contactului sexual sau ale ovulatiei, dar ii poti spune in 2 propozitii despre cum bebelusii se nasc datorita iubirii dintre mami si tati.

Invata-l numele organelor genitale!
Nu le spune in diferite feluri organelor genitale (“cocosel”, “pasarica”), ci spune-i copilului adevaratele nume ale organelor atunci cand il inveti toate partile corpului. Iti va fi mult mai usor sa-i explici apoi despre sex.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri