10 Februarie 2012 publicat în Copil 38 share-uri

Divortul nu este ceva usor de digerat, nici pentru adulti, dar nici pentru copii, insa exista modalitati prin care acest proces sa ii afecteze mai putin pe copiii celor care se afla intr-o astfel de situatie.
Incercati, ori de cate ori sunteti in fata copilului, sa nu va certati, sa nu va jigniti, sa nu dati vina unul pe altul, sa nu influentati copilul negativ in ceea ce priveste fostul partener, sa nu va folositi de copil pentru a-l santaja sau a-l manipula in vreun fel de fostul partener, sa nu interveniti in relatia fostului partener cu copilul, sa nu obligati copilul sa aleaga intre voi doi, sa nu aduceti schimbari majore in viata lui, sa nu dati vina pe el pentru ceea ce se intampla si sa nu il transformati in confidentul vostru.

Spuneti-i adevarul

Fiti sincer cu copilul vostru si spuneti-i (tinand cont si de varsta pe care o are) de ce ati hotarat sa faceti acest pas. Spuneti-i tot ce considerati ca trebuie sa stie si nimic mai mult. Copilul trebuie sa inteleaga sau sa evite gandul ca vina este a lui. Evitati sa ii spuneti ca nu va mai iubiti. Daca pana acum nu v-a fost imposibil sa ascundeti certurile dintre voi si el v-a auzit, puteti sa ii spuneti acest lucru: ca v-a auzit certandu-va si ca acest lucru se intampla de mult, asa ca ati decis sa ...etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Copiii vor sa stie in general ce s-a intamplat, deci nu trebuie sa ii dati detalii care l-ar putea afecta. Orice ati decide sa ii spuneti, informatia trebuie sa fie adevarata pentru ca altfel va interpreta gresit evenimentele. Uneori va fi nevoie sa repetati ceea ce ati stabilit de prima data, va trebui sa aveti rabdare si mereu, dar mereu va trebui sa ii spuneti ca nimic din ceea ce se intampla nu va afecta in vreun fel sentimentele fata de el si ca nu el este responsabil pentru decizia voastra de a va desparti.

Viata lui si a voastra se va schimba

Trebuie sa ii vorbiti si despre schimbarile care vor avea loc in viata voastra si a lui. Este imposibil sa nu isi dea si el seama ca vor avea loc cateva modificari si care vor fi acestea. Copilul vostru vrea sa stie cu cine va locui, unde, unde va merge la scoala sau la gradinita, cum isi va petrece timpul etc. Fiti sinceri cu el si spuneti-i atat cat stiti. La fel de important este sa ii spuneti in grija carui parinte va ramane momentan, si cine se va muta din casa, acolo unde este cazul. Trebuie sa ii mai spuneti si cum veti pastra legatura si cat de des va veti vedea in cazul in care unul din voi va parasi casa. Copiii isi vor ambii parinti implicati in viata lor, asa ca, dandu-le astfel de explicatii ii veti ajuta sa inteleaga mai multe despre schimbarile care se vor petrece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri