10 Februarie 2012 publicat în Copil 38 share-uri

Divortul nu este ceva usor de digerat, nici pentru adulti, dar nici pentru copii, insa exista modalitati prin care acest proces sa ii afecteze mai putin pe copiii celor care se afla intr-o astfel de situatie.
Copilul, cel mai important pentru voi

De cele mai multe ori copilul se simte vinovat pentru certurile dintre parinti si pentru despartirile dintre ei, atunci cand se pune problema. De asemenea, cand parintii se afla intr-o astfel de situatie, copilul poate simti ca nu mai este iubit. Spuneti-i ca despartirea nu este cauzata de el, si ca nimic nu ar fi putut schimba lucrurile de felul in care sunt acum. Spuneti-i impreuna dar si fiecare ca il iubiti si ca relatia voastra cu el nu se va schimba, ca veti face parte din viata lui in continuare dar nu ii faceti promisiuni desarte pe viitor. Va puteti baza pe prezent si pe ceea ce puteti sa faceti acum impreuna.

Reactia in lant: copilul si voi

Unii copii stiu ca acest moment poate sa vina in viata lor, insa unii nu se asteapta deloc si o asemenea veste ii poate lua prin surprindere. Incercati sa ii intelegeti reactia, sa va puneti in locul lui si sa incercati sa vedeti lucrurile asa cum el le vede. Pentru a-l ajuta sa treaca peste aceasta situatie, ascultati-l, incurajati-l sa isi exprime sentimentele, sa spuna ce are pe suflet si sa se elibereze de frustrari, frici si tristete. Incurajeaza-l sa fie sincer pentru ca numai asa va trece peste ceea ce simte. De asemenea, copilul tau trebuie sa vada ca empatizezi cu el si ca iti pasa de ceea ce simte. Nu trebuie sa ii ignori sentimentele, ci sa i le recunosti. Facand acest lucru, el va avea mai multa incredere in tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Raspuns la intrebari

Copiii vor fi curiosi sa afle mai multe iar voi trebuie sa fiti deschisi intrebarilor lor si sa le dati raspunsuri. Daca nu aveti un raspuns, spuneti-i acest lucru. De asemenea, asteptati-va sa redeschideti subiectul si sa fiti intrebati cat mai multe lucruri atunci cand va fi cazul. Pentru copii, divortul inseamna pierderea unui parinte si a tot ce le era cunoscut pana atunci.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copii:

Divortez! Ce se va intampla cu copiii mei...

Comportamentul copiilor dupa divortul sau despartirea parintilor

Copiii au nevoie de parinti

Cand tatal e si mama

Psihoterapia de cuplu si familie

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri