Esti tata singur si nu stii cum sa fii un parinte bun de unul singur? Fie ca te afli in aceasta situatie in urma unui divort, esti vaduv sau nu ai fost niciodata casatorit cu mama copilului tau , iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa-ti continui viata si in acelasi timp sa reusesti sa fii un parinte bun pentru copilul tau.

Esti tata singur si nu stii cum sa fii un parinte bun de unul singur? Fie ca te afli in aceasta situatie in urma unui divort, esti vaduv sau nu ai fost niciodata casatorit cu mama copilului tau , iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa-ti continui viata si in acelasi timp sa reusesti sa fii un parinte bun pentru copilul tau.

Se pare ca nu este nimic mai greu pentru un barbat decat sa ajunga tata singur, deoarece aceasta este poate cea mai grea si solicitanta treaba. Este greu la inceput, deoarece poate nu esti obisnuit, esti speriat si derutat, dar cu timpul vei vedea ca vei deveni cel mai bun tata singur!

Ajuta-ti copilul sa te ajute! In cele mai multe cazuri, copiii nu sunt pregatiti sa fie ingrijiti numai de tata, trebuie sa-i ajuti sa se adapteze situatiei, sa-i lasi sa te cunoasca si sa incerci sa-i cunosti si tu pe ei. Discuta cu copilul, arata-i ca poate avea incredere in tine, iar daca apuci sa promiti ceva, tine-te de promisiune. Implica-te in cresterea si educatia copilului tau, petreceti cat mai mult timp impreuna si deveniti cei mai buni prieteni, pentru ca acum ati ramas doar voi doi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Nu vorbi urat despre mama copilului! Indiferent daca ai trecut printr-un divort dureros, daca partenera te-a dezamagit intr-un anume fel sau daca aceasta a murit, niciodata nu vorbi de rau despre ea de fata cu copilul. Explica-i cat mai bland cu putinta ce s-a intamplat cu mama lui si de ce ea nu mai poate sa fie alaturi de voi zi de zi.

Nu renunta sa ai o viata sociala! Chiar daca acum trebuie sa fii alaturi de copilul tau in fiecare zi, ai nevoie si de putina relaxare. Roaga pe cineva sa stea cateva ore cu micutul si iesi la plimbare, bea o bere cu baietii, urmareste meciul, iesi in oras si incearca sa te distezi. Un tata bine-dispus si fericit va ajuta mai mult copilul decat un tata trist si inchis in sine.

Cere ajutor! Esti barbat si e normal ca la unele treburi sa nu te pricepi atat de bine ca o femeie, dar nu fi orgolios si cere ajutorul persoanelor apropiate (mama, sora, o prietena apropiata sau chiar un prieten tatic care crezi ca se pricepe) atunci cand te afli intr-un impas.

Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Ai grija de sanatatea ta! Acum ca esti singurul parinte al copilului, singurul adult care poate avea grija de el si il poate iubi cu adevarat, trebuie sa fii atent la sanatatea ta mai mult ca oricand. Fa exercitii, alearga sau mergi la sala si mentine-te in forma, relaxeaza-te si incearca sa scapi de stres, dar in acelasi timp mananca sanatos- un regim de viata echilibrat si o dieta sanatoasa te vor ajuta sa te mentii in forma si sa ai sanatatea la cote maxime.

E greu sa fii un tata bun, dar cu rabdare, dragoste, tarie emotionala si ajutor din partea persoanelor aporpiate, cu siguranta vei reusi sa devii cel mai bun tata singur din lume!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri