Minciunile sunt foarte obisnuite in randul copiilor mici pentru ca este momentul in care ei simt nevoia sa se laude, sa exagereze ca sa fie placuti si acceptati de ceilalti copii. Iata cateva motive pentru care copiii mint si cum acest obicei urat poate fi corectat.
Atunci cand copilul minte pentru a scapa de pedeaspa

In acest caz, propriul stil de disciplinare ridica un semn de intrebare. Acest lucru nu inseamna ca parintii gresesc, ci ca trebuie sa abordeze o metoda diferinta prin care copilul sa isi asume responsabilitatea asupra ceea ce a facut si sa nu simta ca ii este frica daca spune adevarul. In aceste situatii, parintii pot discuta deschis cu copilul, fara a-l intreba lucrurile suplimentare care il fac sa se simta neplacut. Disciplinarea copilului printr-o metoda blanda poate ajuta foarte mult un copil care se teme de pedepse.

Cand acest tip de comportament necesita ajutor

Am stabilit ca minciunile, in general, nu sunt un motiv foarte mare de ingrijorare in randul copiilor pentru ca fac parte din dezvoltarea lor si din comportamentul tipic pentru un copil. Mai mult, majoritatea copiilor care mint, vor creste si vor inceta sa mai minta. Toti adultii au mintit atunci cand au fost copii. Motive reale de ingrijorare apar atunci cand acest comportament nu se schimba, cand copilul minte constant, cand minte legat de lucruri foarte serioase din viata lui etc. In aceste cazuri, minciunile nu mai sunt nevinovate si sfatul lui specialist poate fi necesar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si educatia copiilor tai:

De ce minte copilul?

7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau

Tipuri de parinti: Ce model educational esti pentru copilul tau?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz.ro pentru a primi mai multe informatii despre copiii tai.

Kidz.ro te invita la comentarii: Tu cum ii prezinti copilului tau relatia dintre adevar si minciuna?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri