19 Martie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Cum noi adultii avem tendinta, daca ne place un film sa-l vedem de 4 – 5 ori intr-un an si copiii dezvolta astfel de obsesii, dar ceva mai bine inradacinate, la modul ca vor sa auda aceeasi poveste, timp de cateva luni si chiar de doua trei ori pe zi.

Cum noi adultii avem tendinta, daca ne place un film sa-l vedem de 4 – 5 ori intr-un an si copiii dezvolta astfel de obsesii, dar ceva mai bine inradacinate, la modul ca vor sa auda aceeasi poveste, timp de cateva luni si chiar de doua trei ori pe zi. Se pare ca intre 2 si 5 ani, copiii dezvolta aceste fixatii de lectura fie pentru a invata povestea, fie pentru ca le place sa aiba puterea de a stii ce se intampla pe pagina urmatoare. De aceea, copiii au nevoie sa auda o poveste din nou si din nou.

Ce poveste vrea sa auda cel mic inainte de culcare?

Am intrebat cateva mamici sa aflu care este obsesia actuala de lectura a copiilor lor si iata ce am aflat:

Alexandra spune ca lui Andrei (4 ani) ii cade cu tronc o carte cu saptamanile si ca a trecut prin Povesti din Padurea muzicala, volumul Vivaldi si cele patru anotimpuri, de la Adevarul si acum este la povestea lui Aladin, intrucat este fascinat de lumea Disney si parintii nu prea il lasa sa se uite la desene animate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Alexia are 4 ani si jumatate, iar atunci cand matusa ei, Mihaela, a avut-o in grija se intampla ca micuta sa-i ceara chiar si de 4 ori la rand sa-i fie citita povestea Ursului pacalit de vulpe. Dupa ce se termina lectura, incepea ora de teatru, Alexia prefacandu-se ca e vulpea.

Citeste tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri