12:03, 19 Martie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Cum noi adultii avem tendinta, daca ne place un film sa-l vedem de 4 – 5 ori intr-un an si copiii dezvolta astfel de obsesii, dar ceva mai bine inradacinate, la modul ca vor sa auda aceeasi poveste, timp de cateva luni si chiar de doua trei ori pe zi.

Cum noi adultii avem tendinta, daca ne place un film sa-l vedem de 4 – 5 ori intr-un an si copiii dezvolta astfel de obsesii, dar ceva mai bine inradacinate, la modul ca vor sa auda aceeasi poveste, timp de cateva luni si chiar de doua trei ori pe zi. Se pare ca intre 2 si 5 ani, copiii dezvolta aceste fixatii de lectura fie pentru a invata povestea, fie pentru ca le place sa aiba puterea de a stii ce se intampla pe pagina urmatoare. De aceea, copiii au nevoie sa auda o poveste din nou si din nou.

Ce poveste vrea sa auda cel mic inainte de culcare?

Am intrebat cateva mamici sa aflu care este obsesia actuala de lectura a copiilor lor si iata ce am aflat:

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Alexandra spune ca lui Andrei (4 ani) ii cade cu tronc o carte cu saptamanile si ca a trecut prin Povesti din Padurea muzicala, volumul Vivaldi si cele patru anotimpuri, de la Adevarul si acum este la povestea lui Aladin, intrucat este fascinat de lumea Disney si parintii nu prea il lasa sa se uite la desene animate.

Alexia are 4 ani si jumatate, iar atunci cand matusa ei, Mihaela, a avut-o in grija se intampla ca micuta sa-i ceara chiar si de 4 ori la rand sa-i fie citita povestea Ursului pacalit de vulpe. Dupa ce se termina lectura, incepea ora de teatru, Alexia prefacandu-se ca e vulpea.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Citeste tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri