9 Aprilie 2012 publicat în Copil 18 share-uri

Copiii sunt pofticiosi si nu stiu ce e bine si ce e rau pentru ei, asa ca devine datorita parintelui de a avea grija de sanatatea lor si de respectarea unor reguli alimentare atunci cand vine vorba despre masa de Pasti. Iata cateva boli pe care un copil le poate face din cauza produselor de Pasti si cum pot fi ele evitate.
  • distructii neuronale,
  • distrugerea tesuturilor hepatice,
  • afectari grave cardio-vasculare sau renale,
  • afectarea sistemului neuronal etc.

In perioada sarbatorilor, copiii sunt mai predispusi consumului de alcool decat in mod obisnuit pentru ca, lasati nesupravegheati, ei pot bea din ce gasesc pe masa de Paste. De asemenea, lingurita de vin de la impartasanie contine alcool. Si unele tratamente naturiste contin alcool (tinctura de propolis de exemplu). A-l invata pe cel mic cu alcoolul inca de la o varsta frageda, asa cum fac multi parinti, este de asemenea un lucru foarte gresit.

Atentie la dulciuri!

Este o perioada in care sarbatorim si ne bucuram de toate bunatatile pe care le avem pe masa de Paste: drob, oua rosii, friptura de miel si prajituri. Copiii iubesc dulciurile dar trebuie sa aveti mare grija la ele pentru ca, atunci cand sunt consumate in exces, ele pot avea efecte nagative asupra sanatatii, determinand aparitia obezitatii, a cariilor si a problemelor comportamentale. Doctorii sunt de parere ca un copil trebuie sa consume dulciuri intr-o cantite moderata, daca nu chiar sa le reduca pe cat de mult posibil pentru ca ele sunt principala cauza a kilogramelor in plus, a problemelor cu pancreasul etc. Incercati sa inlocuiti dulciurile cu fructele, cu salatele de fructe, cu compoturi, cu sucuri naturale de fructe etc. iar atunci cand faceti prajituri sa folositi miere in loc de zahar. Mierea este mai buna decat zaharul, dar nici ea nu trebuie consumata in exces.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Copiii sub un an

Din cauza faptului ca aparatul digestiv al unui copil sub un an nu este pregatit sa faca fata unui regim alimentar plin de grasimi, se recomanda un regim special pentru evitarea problemelor de sanatate. Tineti departe de ei drobul, carnea de oaie, sarmalele, salata de vinete, salata de Boef, maioneza, organele de animale etc.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si copilul tau:

Meniu sanatos pentru copii, de Sarbatori

Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului tau de Sarbatori

Ne pregatim de Pasti? Atunci punem copiii la joaca!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri