11 Noiembrie 2013 publicat în Copil 45 share-uri

Calciul este extrem de important, fiind unul dintre cele mai valoroase minerale ale organismului uman. Calciul contribuie la dezvoltarea sistemului osos si a dintilor, asa ca o dieta bogata in calciu asigura sanatatea si agilitatea copilului.

Necesarul de calciu pentru copii, pe grupe de varsta

• In primele 6 luni, necesarul de calciu este de 250 mg pe zi, acesta fiind asigurat de laptele matern, care contine toti nutrientii necesari bebelusului. In cazul in care alaptarea nu este posibila, exista alternativa laptelui praf, care este imbogatit cu calciu si vitamina D in cantitati corespunzatoare.

• Intre 1 si 3 ani, copiii au nevoie de aproximativ 500 mg de calciu pe zi, pe care le pot obtine fara probleme din 2 pahare de lapte sau alte produse lactate.

• Intre 4 si 8 ani, cantitatea de calciu necesara pe zi unui copil creste, ajungand la 800 de mg , echivalentul a 3 pahare de lapte.

• Peste varsta de 9 ani, necesarul de calciu pentru organism este acelasi ca si pentru un adult, adica 1300 de mg pe zi. Aceasta perioada este foarte importanta, deoarece incep sa se inregistreze carente de calciu, din cauza unei alimentatii dezechilibrate si a unui program haotic. Organismul are mare nevoie de calciu acum, fiind perioada in care se inregistreaza cresterea in inaltime.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Surse de calciu pentru organism. Alimente bogate in calciu

Cele mai importante surse de calciu sunt reprezentate de lapte si de produsele lactate, insa exista si o serie de alte alimente bogate in calciu, care pot inlocui cu succes o parte dintre produsele pe baza de lapte. Va prezentam, in continuare, o lista de surse de calciu care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului.

Cititi si:

Totul despre consumul de lapte la copii

Foto lapte@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri