Ca si parinte ai sarcina destul de dificila de a evalua prieteniile copilului tau, deoarece anturajul isi poate pune amprenta asupra vietii sociale, asupra dezvoltarii si asupra educatiei sale. Dar atunci cand incerci sa intervii si sa-ti spui parerea in legatura cu prietenii copilului tau, actioneaza foarte atent.

Actioneaza cu grija! Amicii copilului tau sunt un subiect special, foarte delicat. Vorbeste-i calm fara sa te impacientezi si fara sa-i jigensti (daca ii jignesti prietenii o poate lua personal si se va simti ofensat), deoarece cu cat va vedea ca ii interzici mai tare, cu atat va cauta mai mult compania prietenilor nepotriviti. Daca observi comportamente ciudate ale amicilor sai, discuta cu el si intreaba-l daca lui i se par normale.

Fii sigura ca in final, copilul tau isi va alege singur prietenii, va invata de la ei sau chiar din greselile lor, asa ca nu iti pune in pericol relatia cu el interzicandu-i sa mai iasa cu cei din anturajul pe care tu consideri ca l-ar influenta intr-un mod negativ.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri