Multe cupluri isi doresc doi copii, ideal un baiat si o fata. Insa indiferent de sexul acestora, intotdeauna la nasterea celui de-al doilea copil se nasc in sufletul celuilalt sentimente negative, nutresc invidii si gelozii. Este foarte importanta atitudinea parintilor in aceasta situatie si de asemenea trebuie sa indrume copilul cel mare sa ia o atitudine corecta fata de bebelus dar si fata de parinti.

Nu face comparatii

Multe mamici spun “Nu seamana deloc intre ei, parca n-ar fi frati” sau “Ce ii iau unuia, vrea si celalalt”. Pentru a nu simti ca intre ei se va naste o competitie si ca in unele planuri sunt rivali va trebui sa eviti comparatiile de orice fel. Daca unuia i-ai luat un tricou albastru si altuia rosu, aceasta ai facut-o pentru ca ei nu sunt identici, sunt doua persoane diferite si ai considerat ca unuia ii vine mai bine culoarea albastra, iar celuilalt culoarea rosie. Daca unul a invatat mai bine si altul mai putin bine, evita in continuare sa faci comparatii, altfel starnesti invidii si sentimente negative intre cei doi. Le poti spune ca unul este mai talentat in unele domenii, iar celalalt in altele, caci ei vor tinde sa faca intre ei comparatii si apoi acestea trebuie certificate de parinti. Amandoi au talentele lor.

Nu uita ca venirea pe lume a celui de-al doilea copil este perioada cand celalalt castiga libertate, responsabilitati si incredere in sine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri