Ca orice parinte iti doresti un copil inteligent si silitor la scoala, care sa aiba note mari. In primii ani de scoala cantitatea de informatii nu este foarte mare, insa ulterior urmeaza perioada tezelor cand copilul este stresat, perioada examenelor de capacitate si bacalaureat, apoi cele de admitere in invatamantul superior si in sfarsit sesiunile, care par sa nu se mai sfarseasca.

In toate aceste perioade de stres intelectual copilul are nevoie de un suport afectiv mai mare, de anumite conditii de studiu, dar si de sport si alte activitati colaterale. Este bina ca el sa mai aiba un proiect extracuricular in care sa fie implicat implicat: dans, instrumet, sport, teatru sau alte programe educationale potrivite varstei lui. Acestea il vor ajuta sa interactioneze mai mult, sa aiba o cultura mai vasta si mai ales sa invete sa se adapteze mult mai usor noilor situatii.

Revenind la surmenajul intelectual, in perioada de lucrari, sesiuni sau alte examene are nevoie de o alimentatie mai bogata in factori energizanti, dar si in proteine. In creier, memoria este structurata pe baza proteinelor, insa totodata creierul este un mare consumator de energie (grasimi) si de glucoza (asadar sa nu va mire daca vrea ciocolata in fiecare zi). Sportul insa este extrem de util in eliminarea stresului, de aceea este indicat sa inscrieti copilul intr-o activitate care sa implice miscare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Cerealele integrale si lactatele

Acestea nu trebuie sa lipseasca de la micul dejun, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Cerealele integrale (cele musli, ci nu procesate sau cu ciocolata etc.) contin glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, care asigura glicemia constanta pe parcursul a mai multor ore si totodata nu agreseaza pancreasul care trebuie sa secrete insulina pentru metabolismul glucozei. Dulciurile din cereale reprezinta hrana ideala pentru creier si muschi.

Cerealele mai contin si fibre, foarte utile in reglarea digestiei si a tranzitului, precum si in detoxifiere. Pentru ca aceste fibre sa isi exercite efectele pozitive asupra organismului este necesar sa fie consumate cu o cantitate mare de lichide. Foarte gustoase sunt daca le consumati cu lapte. Pentru un gust mai bun se adauga miere, mieji de seminte, fructe.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Tot la micul dejun se mai consuma si un iaurt.

Oua

In perioada de efort intelectual sau fizic copiilor le sunt recomandate ouale: de preferabil un ou pe zi la masa de pranz, cu conditia ca cel mic sa fie normoponderal. Nu se vor administra copiilor supraponderali.

Peste

La doua zile, la masa de pranz, este indicat sa ii serviti copilului peste. Acesta este bogat in proteine de buna calitate si in grasimi bune (acizi grasi omega 3 si omega 6) care imbunatatesc functiile nervoase. Tot in categria grasimilor bune putem sugera si miejii de floarea-soarelui sau de dovleac, arahidele necoapte (se pot pune in cerealele de dimineata), miezul de nuca sau alte seminte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri