Parintii pot face uneori, anumite greseli in educatia copiilor. Orice actiune a adultilor in sensul educatiei copiilor, are o influenta majora asupra personalitatii celui mic.

6 Greseli frecvente ale parintilor in educatia copiilor

1 Pedeapsa

Pedepsirea copilului este o metoda de educatie care ar trebui sa fie tot mai putin folosita. Parintii trebuie sa se straduiasca mai ales, sa explice copilului unde greseste sau de ce este gresit un anumit lucru.

Tendinta anumitor parinti de a pedepsi copilul pentru orice greseala, poate avea urmari nefavorabile asupra personalitatii celui mic.

Citeste si:
Notino: creștere continuă a cererii pentru produsele cosmetice cu...
Notino: creștere continuă a...

Copilul va dezvolta tendinta de a ascunde pe viitor ceea ce greseste si de a minti cu privire la faptele sale, ca un reflex de aparare. Deasemenea, acesti copiii vor dezvolta temerea de a lua initiativa si de a-si exprima sentimentele.

2 Dezordinea

Copiii au tendinta de a fi dezordonati, deoarece ei sunt obisnuiti ca parintii sa le aranjeze lucrurile, sa se ocupe de curatenie si sa pastreze ordinea in casa.

Citeste si:
Îți scrâșnești dinții noaptea? E posibil să suferi de bruxism
Îți scrâșnești dinții...

Si adesea, parintii se “complac” in aceasta situatie. Acest fel de educatie are un efect nedorit asupra copilului, care se obisnuieste ca altii sa faca ceea ce el singur poate face.

Copilul intelege ca a fi dezordonat nu este o problema, pentru ca sunt altii care se ocupa de asta.

Dezordinea pe care nu este obisnuit sa o indrepte acasa, o va aplica si mai tarziu in ce priveste stilul sau de viata.

Ordinea pe care invata sa o pastreze acasa ( fara a se exagera,insa) o va cauta si mai tarziu in stilul de viata, la locul de munca si in propria familie.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri