Prima zi de scoala reprezinta un moment unic, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Sunt insa cei mici pregatiti pentru marele eveniment sau prefera sa fie in continuare in bratele mamei?Noi va venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile prin care va ajutam sa va pregatiti prichindelul asa cum se cuvine pentru noul an scolar.

• Pregateste copilul din punct de vedere psihic – micutul trebuie sa se adapteze cu rapiditate unui nou mediu ce presupune atentie, disciplina si putere de concentrare indelungata. Asa ca explicati celui mic ca nu este cazul sa se teama de scoala, ca are numai lucruri bine de invatat, incurajati-l si fiti alaturi de el in orice moment.

• Cumparati cu cel mic rechizitele – alegeti impreuna ghiozdanul care i se potriveste cel mai bine copilului, care i se pliaza pe spate, fara a-i deforma coloana, rechizitele si instrumentele de scris care il atrag cel mai tare, in felul acesta fiind mai determinat sa le foloseasca.

• Pregatiti ghiozdanul si hainutele pentru prima zi de scoala cu o seara inainte – in felul acesta va asigurati ca nu ati uitat nimic si, in plus, cui i-ar placea sa fie pe graba sau sa intarzie chiar din prima zi de scoala?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

• Despartirea de copil in prima zi de scoala – pare a fi momentul cel mai dificil, acela in care tu trebuie sa pleci, iar cel mic se tine cu disperare de tine si te roaga sa nu il lasi singur. Ar fi bine sa ii explici inca de acasa ca tu va trebui sa pleci, dar el nu va ramane singur, ci in grija invatatoarei si in compania colegilor si ca te vei intoarce sa il iei dupa terminarea orelor.

Nu incerca sa pleci pe ascuns, pentru ca nu vei face decat sa il panichezi si mai tare in momentul in care se va trezi singur si nu va stii incotro sa o apuce

• Un sfat pentru mamici: fiti calme si relaxate, pentru a-i putea oferi celui mic toata linistea si tot sprijinul de care are nevoie si care il vor ajuta sa isi creasca increderea in sine.

Va recomandam sa cititi si:

15 rechizite utile pentru noul an scolar

Rechizite pentru cei mici

15 Jucarii educative pentru copii

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Foto colegi de clasa@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri