24 Decembrie 2018 publicat în Mami 3 share-uri

Dincolo de notele foarte bune sau mai puțin bune pe care le ia un copil la școală, cel mai important aspect din viața unui școlar este gradul de fericire.

Cu toții am trecut prin școală și sistemul educațional; Unii au ieșit mai șifonați ca alții, unii au reușit să se descurce mai bine decât alții cu orarul, cu materiile plicticoase, cu temele pentru acasă, cu lipsa timpului liber și al distracțiilor de care aveau parte până atunci. 

În opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, dincolo de notele foarte bune sau mai puțin bune pe care le ia un copil la școală, cel mai important aspect din viața unui școlar este gradul de fericire.

“Dacă apăsăm prea mult pedala de accelerație și ne sufocăm copiii cu prea multe teme sau activități extrașcolare, riscăm să cădem de cealaltă parte a baricadei și să creștem copii nefericiți, fără poftă de viață, fără dorința de a se dezvolta. Indicatorul cel mai important, care ne măsoară cât de bine ne creștem copiii, rămâne până la urmă gradul de fericire”, explică specialistul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Gaseste aici tot ce au nevoie copii tai la scoala si la gradinita.

Mai mult decât atât, Eugen Popa consideră că există 7 reguli de bază pe care ar putea să le aplice părinții astfel încât copiii lor să fie fericiți atât la școală, cât și acasă:

1. Joaca.

“Copiii învață cel mai rapid și mai ușor prin joacă. Joaca este cel mai simplu mod de a învăța și unul prin care copilul tău devine de neoprit. Dacă vrei să ai un copil fericit și sănătos, petrece timp cu el jucându-vă. Fă din învățare un joc și atunci i-ai ușurat 16 ani din viață”, explică specialistul.

2. Fii un Exemplu.

“Copilul face ceea ce vede la alții din jurul său. Desigur, cel mai adesea îi vede pe părinți, modul lor de acțiune și manifestare. Dacă TU, părintele, tot amâni și lași pe poimâine ce poți face mâine, ghici ce va face copilul tău când va veni vorba de sculat dimineața sau de făcut temele?!”

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

3. Greșește des și cu patos!

“Cu cât încerci mai mult să fii „perfect” cu atât mai multe garduri și lacăte pui în jurul dezvoltării libere a copilului tău. În caz că nu știai acest lucru, cei mai mulți copii care doresc să aibă note bune la școală fac asta pentru a-i mulțumi pe părinți și a-i face mândri de ei și nu pentru că ei, copii, au o năzuință incontrolabilă în această direcție. Cu cât îl împingi pe copil să fie perfect, să aibă „note bune” și să fie „cuminte” cu atât mai mult cresc șansele să devină Obsesiv-Compulsiv, ceea ce este o reală problemă”, este de părere expertul.

4. Asigură-ți copilul că ești mereu cu el.

“Poți face asta foarte simplu, dă-i o poză cu tine sau un obiect de-al tău pe care să îl poarte câtă vreme e la școală. Acest lucru îl ajută enorm de mult și îl protejează împotriva unor posibile dificultăți și chiar stări emoționale intense”.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri