29 Martie 2010 publicat în Mami 58 share-uri

Balonarea, meteorismul sau bolborismele sunt simptome care deranjeaza un numar mare de persoane, caracterizandu-se printr-un disconfort abdominal ce poate fi usor sau greu de tolerat, uneori devenind deja ca o stare cronica de discinfort care deranjeaza si dauneaza calitatii vietii persoanelor suferinde.

Carnea grasa si grasimile
Cum spuneam mai sus, grasimile activeaza bila si tot procesul digestiv al sarurilor biliare poate ingreuna tranzitul alimentelor prin intestin.

Mesele copioase
Mesele copioase incarca foarte mult digestia atat prin continutul de nutrienti foarte diferiti, cat si prin cantitatea, volumul mare de alimente care trebuie amestecate cu sucurile gastrice, ceea ce duce la intarzierea digestiei.

Decubitul dupa masa
Dupa masa este util sa va relaxati dar nu in decubit dorsal (intinsi in pat). Relaxarea foarte intensa sau chiar somnul fac ca digestia sa fie inhibata, fiind iarasi un factor de ingreunare a digestiei.

Vorbitul in timpul mesei
Vorbitul in timpul mesei duce la patrunderea aerului in tubul digestiv, astfel se produc bolborisme si flatulatii.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

6 boli cu transmitere sexuala de care ar trebui sa stii!

Dieta daneza – slabeste sanatos in 13 zile!

Top 10: Alimente pentru un creier sanatos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri