Alergiile apar adesea in copilarie sau in adolescenta, fiind mai rar intalnite in cazul adultilor. Alergiile au caracer regresiv, urmand sa dispara sau sa se atenueze odata cu inaintarea in varsta. Insa unele alergii pot fi suficient de agresive incat sa puna viata pacientului in pericol.Alergia la penicilina este una dintre cele mai intalnite alergii la medicamente.

Daca medicul stabileste ca pacientul prezinta doar o sensibilizare la antibioticul respectiv poate face un tratament de desensibilizare, administrandu-i pacientului doze progresive de antibiotic sub stricta supraveghere medicala.

In cazul in care ati depistat vreunul din simptomele alergiei trebuie sa va prezentati rapid la medic. Tratamentul medicamentos antialergic se face in unitatile medicale specializate si variaza in functie de gradul raspunsului imunologic.

IMPORATNT: Precizati medicului de familie depistarea unei alergii si de asemenea transmiteti medicului specialist curant medicamentele la care stiti ca prezentati alergie.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

6 boli cu transmitere sexuala de care ar trebui sa stii!

Dieta daneza – slabeste sanatos in 13 zile!

Top 10: Alimente pentru un creier sanatos

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri