21 Decembrie 2011 publicat în Mami 1 share-uri

Sarbatorile de iarna sunt pentru noi toti un motiv de bucurie. Sunt sarbatori cu miros de brad, cu gust de cozonac, care aduc armonie in case si il readuc in viata noastra pe Mos Craciun. Acesta a fost dintotdeauna simbolul sarbatorilor de iarna, cel mai indragit si asteptat personaj de catre cei mici.

Ce semnificatie are cadoul de Craciun pentru copil

Sarbatorile de iarna sunt pentru noi toti un motiv de bucurie. Sunt sarbatori cu miros de brad, cu gust de cozonac, care aduc armonie in case si il readuc in viata noastra pe Mos Craciun. Acesta a fost dintotdeauna simbolul sarbatorilor de iarna, cel mai indragit si asteptat personaj de catre cei mici.

“Alegerea cadoului de Craciun pentru copil este deosebita si incarcata de semnificatie”, explica expertul educational Fabiola Hosu – Gradinita si Scoala Little London Pipera, “tocmai datorita lui Mos Craciun, acest personaj generos, pe care copilul nu il intalneste nicaieri, insa in care el crede foarte tare. Faptul ca este rasplatit de Mosul, ii confirma copilului ca a fost cuminte si il umple deopotriva de bucurie”, adauga expertul. „Deci Mosul intra intr-o schema de evaluare, de confirmare, de motivare, care ulterior va alcatui o structura de valori”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Atentie, parinti, la implicatiile psihologice!

Insa pe cât de mare este bucuria celor mici, pe atat de mare este si efortul parintilor care se afla in dilema: sa ii cumpere copilului ce isi doreste, sau sa ii ofere ceva util? Sa cumpere un singur cadou sau mai multe?
De cele mai multe ori parintii sunt tentati sa cumpere de Craciun copiilor rechizite, hainute de iarna sau incaltaminte, pentru a investi in lucruri utile, cu ocazia acestei sarbatori.

“Bucuria copilului va fi nemasurata daca va primi ceea ce isi doreste. Nu numai ca primeste jucaria mult visata, dar va simti ca dorintele lui sunt ascultate, va intelege ca este iubit si ca ceea ce isi doreste el este important. Problema cadourilor trebuie abordata insa cu mare atentie, deoarece recompensa si mai ales, pozitionarea corecta a recompensei are un rol aparte in viata unui copil.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Copilul care va primi in dar doar ceea ce isi doresc parintii lui pentru el, se va identifica din ce in ce mai mult cu asteptarile parintilor referitoare la comportamentul lui. De aceea, ghidajul inspre ceea ce credem noi ca e mai bine si mai bun, cu cele mai bune intentii, poate avea si implicatii de genul: ca ceea ce doreste copilul nu este suficient de bun sau ca va avea mereu nevoie de cineva care sa ii spuna ce sa alegere sa faca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri