21 Decembrie 2011 publicat în Mami 1 share-uri

Sarbatorile de iarna sunt pentru noi toti un motiv de bucurie. Sunt sarbatori cu miros de brad, cu gust de cozonac, care aduc armonie in case si il readuc in viata noastra pe Mos Craciun. Acesta a fost dintotdeauna simbolul sarbatorilor de iarna, cel mai indragit si asteptat personaj de catre cei mici.

Copilul de astazi este adultul de maine si de aceea este foarte important ca cel mic sa aiba suficient spatiu pentru a fi el insusi, pentru a putea in viitor, cu usurinta, sa formuleze opinii, sa-si exprime gandurile si sa ia decizii responsabile.”, adauga expertul educational. spune Fabiola Hosu, expert educational Gradinita si Scoala Little London Pipera.

Importanta este calitatea, nu cantitatea

Parintii traiesc, de asemenea, dilema “un cadou sau mai multe?”. Se ingrijoreaza ca fetitei sau baietelului lor i se va parea prea putin sa primeasca o singura papusa sau o singura masinuta.
“Inca din copilarie, e bine sa invatati copilul ca un cadou se ofera din suflet, indiferent de ocazie, de marimea lui sau de cantitate. Nu numai „gestul conteaza”, ci alegerea cadoului in functie de personalitatea si de dorintele celui care il primeste.”, explica Fabiola Hosu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Invatati copilul sa aprecieze cadoul

Invatati copilul sa aprecieze cadoul primit, sa il descopere si sa il tina cat mai mult in viata, sa inventeze noi jocuri cu el, sau in asociere cu alte jocuri deja primite.

“Cel mai frumos si bun cadou pentru un copil este cel care aduce bucurie, dar si cel care reuseste sa il capteze, sa ii mentina atentia cat mai mult timp, sa descopere ceea ce il inconjoara, si mai mult decat atat, sa ii stimuleze creativitatea, imaginatia si fantezia. Ca sa il incurajati si sa il invatati sa se joace, distrati-va si jucati-va impreuna cu el, puneti-i intrebari deschise si lansati-i o invitatie catre o descoperire ulterioara”, spune Fabiola Hosu.

Tipuri de cadouri si criterii de alegere a acestora

Aveti de ales intre jocuri care stimuleaza gandirea, care antreneaza rabdarea sau care pun la incercare imaginatia celor mici, precum puzzle-urile, tablitele pentru scris, cuburile cu imagini etc. In aceasta categorie intra si instrumentele de lucru care pot incuraja un talent al celor mici. Poate fi o pianina pentru copiii carora le place sa cante, culori pentru cei carora le place sa deseneze sau o minge pentru cei care si-ar dori sa joace fotbal.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

„Parintii trebuie sa cunoasca abilitatile si pasiunile copilului lor, sau un anumit talent pe care e bine sa il dezvolte. Acesta poate reprezenta un criteriu esential pentru alegerea cadoului.”, adauga Fabiola Hosu.
Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa cumpere un cadou care este conform varstei copilului lor. Pe un copil de 4 anisori il va plictisi o jucarie destinata copiilor cu varste mai mici, si in aceeasi masura, un cadou pentru varstele 4-6 ani se poate dovedi periculos pentru un copil de 2 ani.

Desi alegerea cadoului ideal se poate dovedi un proces dificil, bucuria poznasului tau merita tot efortul.

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri