Cele 10 obiceiuri sanatoase
1. Somnul
Oamenii care obisnuiesc sa doarma 7-8 ore pe noapte sunt mult mai sanatosi decat cei care au un somn haotic sau insuficient. Afectati sunt si cei care au program de munca in timpul noptii, pentru ca cel mai bun somn este cel intre orele 22:00 si 6-7 dimineata. Este considerat a fi cel mai bun somn intre orele precizate fiindca anumite glande au bioritmul in aceste ore, glande care sporesc regenerarea organismului, refacerea imunitatii, cresc potentialul de lupta impotriva bolilor, mentin tineretea si protejeaza creierul.
2. Activitatea fizica
Unora le place miscarea. Fie ca aleg sa mearga la sala ori pur si simplu se plimba seara cateva statii cand vin spre casa de la serviciu, miscarea intotdeauna aduce beneficii, indiferent de tipul miscarii. Sportul reduce riscul de boli cardiovasculare, scade colesterolul, reduce efectele stresului, creste metabolismul, intretine imunitatea etc.
3. Activitatea intelectuala
Activitatea intelectuala zilnica este foarte importanta pentru sanatate si longevitate. Efectuarea unor activitati zilnice care impun procese de memorie, atentie, logica etc. par a spori sanatatea psihica si fizica, precum si longevitatea, dupa cum arata studiile din ultimele decenii.
4. Micul dejun
Micul dejun reprezinta unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri alimentare. Nutritionistii au facut studii in acest sens si au ajuns la concluzia ca cei care iau zilnic micul dejun au riscuri mai mici de boli cardiovasculare, nu prezinta colesterol crescut si nu sunt predispusi la obezitate.
5. Consumul de fructe si legume
Celor carora le plac fructele si legumele crude au sanse mari sa traiasca mult si sanatosi. Fructele si legumele consumate zilnic in stare cruda asigura ratia de vitamine, minerale si antioxidanti de care avem nevoie pentru a fi sanatosi si pentru a preveni bolile.
6. Pestele si fructele de mare
Acele persoane care consuma frecvent peste si fructe de mare sunt feriti de afectiuni cerebrale, cancere si boli cardiovasculare. Se recomanda sa consumati de 2-3 ori pe saptamana peste sau fructe de mare. Inca un beneficiu pe care il aduc aceste alimente este acela ca scad riscul bolilor autoimune si al alergiilor. Asadar daca va stiti cu un fond atopic (astm, boli autoimune, alergii etc), cu atat mai mult consumati peste.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară