Unii oameni sunt sanatosi fiindca si-au creat niste obiceiuri zilnice care au rolul de a le mentine sanatatea. Preventia este cea mai buna, asadar va invitam sa aflati in randurile ce urmeaza 10 dintre cele mai bune obiceiuri sanatoase.

7. Mici momente de ralaxare

Acordati-va in fiecare zi macar un moment de relaxare, moment in care sa va delectati si sa va simtiti bine. Aveti grija sa alegeti acest moment intr-o atmostfera adecvata: unii aleg baia cu aromaterapie ca mijloc de relaxare, altii o scurta plimbare prin parc in drum spre casa, iar altii aleg chiar sa practice un hobby. Aceasta ultima varianta este si mai constructiva, fiindca natura omului este sa faca ceea ce-i place, ca atare acordand atentie hobby-urilor voastre va mentineti echilibrul psihic.

8. Consumul de ceai

Iubitorii de ceai sunt sanatosi si traiesc mai mult. Ceaiul baut dupa un anumit ritual, savurat, adesea tine locul gustarilor. Acesti oameni sunt adesea slabi, nu prezinta colesterol crescut sau boli cardiovasculare si totodata nu se plang de efectele stresului, pentru ca simplul lor ritual zilnic ii detaseaza si elimina efectele nedorite ale stresului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

9. Igiena

Igiena orala, igiena intregului corp (dar nu excesiva), precum si efectuarea analizelor anuale si adoptarea unui regim de hrana sanatos (igiena alimentara) reprezinta o buna cale spre sanatate si longevitate. Stiati ca lipsa igienei (sau igiena incorecta) se inscrie in top 3 cauze declarate la nivel mondial pentru aparitia cancerelor?

10. Socializarea

Relatiile sociale sunt importante pentru mentinerea unui echilibru psihic, pentru nevoia de integrare si socializare a omului. Totodata iesind cu prietenii, colegii etc. aflati si multe informatii care va ajuta in atingerea telurilor proprii. Oamenii care nu socializeaza capata probleme psihice, de personalitate si chiar afectiuni fizice (studii psihosomatice atesta implicarea psihicului in producerea unor afectiuni fizice).

Un articol de: Iulia Dibu

Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Sursa: Healthy.ro

Cieste si alte articole pe Healthy - Suplimentul de Sanatate si Diete by Kudika. Noi iti recomandam:

5 Semne nebanuite ale stresului
Afla si tu despre Vitamina Bunei Dispozitii
5 Factori des intalniti care te imbatranesc mai repede


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri