7. Mici momente de ralaxare
Acordati-va in fiecare zi macar un moment de relaxare, moment in care sa va delectati si sa va simtiti bine. Aveti grija sa alegeti acest moment intr-o atmostfera adecvata: unii aleg baia cu aromaterapie ca mijloc de relaxare, altii o scurta plimbare prin parc in drum spre casa, iar altii aleg chiar sa practice un hobby. Aceasta ultima varianta este si mai constructiva, fiindca natura omului este sa faca ceea ce-i place, ca atare acordand atentie hobby-urilor voastre va mentineti echilibrul psihic.
8. Consumul de ceai
Iubitorii de ceai sunt sanatosi si traiesc mai mult. Ceaiul baut dupa un anumit ritual, savurat, adesea tine locul gustarilor. Acesti oameni sunt adesea slabi, nu prezinta colesterol crescut sau boli cardiovasculare si totodata nu se plang de efectele stresului, pentru ca simplul lor ritual zilnic ii detaseaza si elimina efectele nedorite ale stresului.
9. Igiena
Igiena orala, igiena intregului corp (dar nu excesiva), precum si efectuarea analizelor anuale si adoptarea unui regim de hrana sanatos (igiena alimentara) reprezinta o buna cale spre sanatate si longevitate. Stiati ca lipsa igienei (sau igiena incorecta) se inscrie in top 3 cauze declarate la nivel mondial pentru aparitia cancerelor?
10. Socializarea
Relatiile sociale sunt importante pentru mentinerea unui echilibru psihic, pentru nevoia de integrare si socializare a omului. Totodata iesind cu prietenii, colegii etc. aflati si multe informatii care va ajuta in atingerea telurilor proprii. Oamenii care nu socializeaza capata probleme psihice, de personalitate si chiar afectiuni fizice (studii psihosomatice atesta implicarea psihicului in producerea unor afectiuni fizice).
Un articol de: Iulia Dibu
Sursa: Healthy.ro
Cieste si alte articole pe Healthy - Suplimentul de Sanatate si Diete by Kudika. Noi iti recomandam:
5 Semne nebanuite ale stresului
Afla si tu despre Vitamina Bunei Dispozitii
5 Factori des intalniti care te imbatranesc mai repede
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?