Directiile de sanatate publica vor primi, in perioada urmatoarea, fonduri pentru a demara achizitia de lapte praf la nivel local.
In acest an, s-a hotarat ca produsul sa fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni ale caror mame prezinta contraindicatii ale alaptarii (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, mama infectata cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).

In plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale caror mame au decedat si copiii institutionalizati sau dati in plasament.

Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca si pana in prezent, pe reteta, de catre medicul de familie.

La sfarsitul anului 2010, la nivelul national exista un stoc de 200 000 kg lapte praf, cantitate suficienta pentru o perioada medie de cel putin 4 luni. Pana la demararea noilor achizitii, Ministerul Sanatatii va redistribui cantitatile excedentare de lapte praf de la nivelul unor directii de sanatate publica la cele care au epuizat stocurile.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!


Sursa: Comunicat de presa Ministerul Sanatatii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri