15 Februarie 2013 publicat în Copil 75 share-uri

Copiii sunt in permanenta ocrotiti de parintii lor si ingrijiti cu toata dragostea, dar ei primesc si ajutorul sfintilor, dintre care i-am ales pe cei mai cunoscuti ocrotitori ai copiilor.

3 Sfantul Nicolae

Sfantul Nicolae, sarbatorit pe 6 decembrie, a fost arhiepiscop intr-o regiune din Turcia de azi, in secolul al-IV-lea. Sfantul Nicolae este ocrotitorul copiilor si al tinerilor.

Sfantul Nicolae s-a nascut intr-o familie instarita si credincioasa, dar a ramas orfan de timpuriu. Ramanand singur, Sfantul a impartit saracilor averea mostenita de la parinti si a mers in Tara Sfanta, dorind sa vada locurile sfintite de viata pamanteasca a Mantuitorului.

Din averea mostenita de la parinti, Sfantul a daruit pe ascuns, o multime de galbeni unui tata ce avea trei fete si era foarte sarac.

Minunile Sfantului Nicolae, revarsate asupra copiilor si asupra tuturor celor aflati in grele incercari, sunt ca un izvor nesecat pana in zilele noastre.

4 Sfantul Ioan Rusul

Sfantul Ioan Rusul este praznuit pe 27 mai si este cunoscut ca ocrotitor al copiilor bolnavi, al tinerilor si al mamelor cu prunci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Sfantul s-a nascut in Rusia la sfarsitul secolului al-XVII-lea si a fost luat prizonier in Asia Mica, in urma unei lupte intre tatari si rusi.

Din pricina credintei sale, tanarul Ioan era batjocorit si lovit, tinut in grajd cu vitele.

Cu timpul, stapanul sau vazand blandetea, dragostea, harnicia si minunile pe care le facea Sfantul Ioan in casa lui, si-a schimbat purtarea fata de el.

Moastele Sfantului Ioan Rusul se gasesc in Biserica Maternitatii Polizu.

5 Sfantul Inger pazitor

Ingerul pazitor se da fiecarui copil la Sfantul Botez. Menirea Ingerului este de a-l pazi pe om de primejdii, de a-l mangaia in necazurile vietii si de a-l indemna prin gand la toata fapta buna.

De aceea, copiii sunt invatati adesea, sa se roage Ingerului pazitor, care ii ocroteste in fiecare clipa.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto: shutterstock;sxc.hu

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri